Charley Boorman životopis

britská, 1966

Životopis

Herec a dobrodruh Charley Boorman, syn známého anglického režiséra a producenta Johna Boormana (Deliverance, Excalibur), se narodil roku 1966 v Londýně, vyrůstal v Irsku a dnes žije s manželkou a dvěma dcerami opět v Londýně.

Jako dětský herec se objevil ve filmech svého otce a pokračoval v hraní vedlejších rolí v méně známých filmech až do roku 2004, kdy se stal světoznámým díky cestě kolem světa na motocyklech BMW se svým nejlepším přítelem, skotským hercem Ewanem McGregorem (Trainspotting, Big Fish) zdokumentované v cestopisné sérii "Long Way Round" (oba herci se setkali na natáčení filmu "The Serpent's Kiss" (1997), kde se díky své společné zálibě v motocyklech spřátelili). V roce 2007 se společně s McGregorem vydali opět na motocyklech BMW na "Long Way Down", cestu ze Skotska do Jihoafrické Republiky.
Jeho popularita díky těmto dokumentům výrazně vzrostla a Charley je dnes znám motocyklovým nadšencům téměř na celém světě.

Po společných cestách na motocyklech s McGregorem se Charley vydal v roce 2008 na další dobrodružství sólo v sérii "By Any Means" (Jakýmkoli prostředkem dopravy) - cesta z Irska do Sydney v Austrálii. Poté následovalo v roce 2009 "By Any Means 2" - ze Sydney do Tokya.
Charley také napsal o svých dobrodružstvích několik knih.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.