Carson Ellis životopis

kanadská, 1975

Životopis

Carson Friedman Ellis (narozená 5. října 1975) je umělec žijící v Portlandu v Oregonu . Je známá pro ilustraci jejích dětských knih a pro její album.
Carson Ellis uzavřela sňatek s prosperujícím zpěvákem Colinem Meloyem, kterého poznala jako kolegu, který vytvořila plakáty pro svou alternátskou kapelu Tarkio . Ona a Meloy mají dvě děti, Henry "Hank" Meloy a Milo Cannonball Meloy. Oba rodiče otevřeně mluvili o diagnóze svého syna Hanka s Aspergerovým syndromem. Ellis také udělala a pokračuje v tvorbě všech uměleckých děl CD pro současnou kapelu jejího manžela The Decemberists.
Ellis je oceněným ilustrátorem několika dětských knih, včetně New York Times Bestsellers Wildwood , napsané Colinem Meloyem . The Composer is Dead , napsaný Lemony Snicket , a The Mysterious Benedict Society , napsaný Trenton Lee Stewart . Znovu spolupracovala s Meloym na druhém a třetím románu v seriálu Wildwood Chronicles , Under Wildwood (2012) a Wildwood Imperium (2014).
Série Wildwood Chronicles , napsaná jejím manželem, hudebníkem Colinem Meloyem, byla nejprodávanější série pro čtenáře střední třídy. Ellis byl inspirována ilustrátorem Pauline Baynes z The Chronicles of Narnia , stejně jako kresby ve Wind in the Willows, když vytvořila sérii Wildwood.

Před přechodem na kariéru v oblasti kresby a kresby Ellis studoval malířství na University of Montana . Začala svou kariéru jako jemný umělec v San Francisku a vystavovala sólovou výstavu olejomaleb v galerii v San Jose, Kalifornie. Její první ilustrační práce začala, když se setkala s Colinem Meloyem na univerzitě v Montaně a navrhla plakáty pro svou vysokou školu Tarkio.
V roce 2015 Ellis napsala a ilustrovala svou první sólovou dětskou knihu Home (Domov v českém jazyce vydána roku 2017) , která zkoumá různé typy domicilů (z lat. domicilium, od domi colium, bydlení v domě a znamená obecně bydliště, místo stálého pobytu fyzické osoby nebo sídlo právnické osoby, případně trvalé bydliště osoby v určitém státě. Ve starších společnostech byl domicil důležitým údajem o každém člověku, s rostoucí mobilitou ztrácel na významu) po celém světě, pod vodou a ve vesmíru. (zdroj životopisu: https://en.wikipedia.org/wiki/Carson_Ellis)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Carson Ellis - knihy

2017  86%Domov

Žánry autora

Pro děti a mládež Pohádky

Štítky z knih

obrazové publikace bydlení domov

Ellis je 1x v oblíbených.