Carrie Fisher životopis

americká, 1956 - 2016

Životopis

Carrie Fisher (21. října 1956 – 27. prosince 2016) byla americká herečka, známá především svou rolí princezny Leii v původní trilogii Star Wars. Carrie se do Star Wars vrátila v roce 2015, do v pořadí již třetí trilogie, dějově navazující na tu původní. Dále se objevila například ve filmu The Woman, kde ztvárnila postavu Bailey Smith.

Carrie se narodila v roce 1956 v americkém městě Beverly Hills. Její otec, Eddie Fisher, byl židovského původu, syn přistěhovalců z Ruska, který se ovšem od rodiny odstěhoval, když byly Carrie tři roky, kvůli vztahu s herečkou Elisabeth Taylor.

V roce 1983 se provdala za Paula Simona. Jejich manželství ale moc dlouho nevydrželo. Její osobní problémy ji dohnaly až k závislosti na alkoholu a drogách. Svoje pocity z tohoto období popsala v knize Postcards from the Edge. Po rozvodu se Simonem měla vážný vztah s Bryanem Lourdem, s kterým má jedinou dceru Billie Lourd. Ten ji však opustil, jelikož zjistil, že je bisexuál a vyměnil ji proto za Bruce Bozziho.

23. prosince 2016 ji postihl srdeční infarkt, stalo se tak asi 15 minut před přistáním jejího letu z Londýna do Los Angeles. O tři dny později, 27. prosince v 8.55, v nemocnici na následky infarktu zemřela. (zdroj životopisu: Wikipedie)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.