Caroline Fibæk životopis

dánská, 1982

Životopis

Vystudovala naturopatii a biologické lékařství se zaměřením na ženský hormonální systém, problémy s otěhotněním, ženské nemoci a jiné ženské potíže, jakými jsou například silný premenstruační syndrom či období klimakteria. Vybudovala \"Institut for Komplementær Hormonterapi\" (Institut pro komplementární hormonální terapii), kde je v současnosti možné získat vzdělání v oboru komplementární terapeut v hormonální oblasti. O přírodní hormonální terapii se začala zajímat po narození svého prvního dítěte. Nikdy jí nebyla diagnostikována hormonální nevyrovnanost, ale po mnoho let se zároveň se studiem starala o své dítě a potýkala se tak s dlouhodobým nedostatkem spánku. Navíc v důsledku svého tehdejšího životního stylu byla často ve stresu a přežívala jen s pomocí silné kávy.
Právě tehdy pochopila, že už to tak dál nejde a že musí podniknout účinné kroky proti. Pomocí přírodních terapií a přestavbou jídelníčku postupně opět získala svou dřívější sílu a energii a každoměsíční premenstruační rozechvělost, bolesti i nepříjemné pocity rázem zmizely jako mávnutím kouzelného proutku. Zdálo se jí, že se stal zázrak… A on se stal! Toto poznání ji dovedlo k rozhodnutí specializovat se na ženský hormonální systém a na přirozené posilování ženské plodnosti, neboť pochopila, že to je její cesta, na níž může být ženám prospěšná. Když pak s mužem utekli před hektickým životem v Kodani, a ona přemístila svou kliniku do venkovní idyly zámku Vallø Slot, stalo se v jejím životě ještě něco důležitého: potkala Stine Fürst, která má ve starém lékařském domě také svou praxi. Staly se tak blízkými sousedkami nejen v zaměstnání, ale i ve svém soukromí. Jejich děti si spolu začaly hrát a ony jsme zjistily, že toho mají hodně společného: obě milují pohodový a plný ženský život s dostatkem klidu, smíchu a čokolády a obě chtějí pomáhat ženám.
A pak daly hlavy dohromady. Stine ji uvedla do základů konvenční lékařské praxe a každodenního provozu praktické specializované lékařky, ona přivedla Stine k józe, k užívání bylinek a různých doplňků stravy a zahrnula ji knihami o funkční medicíně, o terapii „body – mind“ a o terapii pomocí bioidentických hormonů. Společně se jim tak podařilo prolomit mnohé z bariér, jež tak často rozdělují konvenční lékařství a alternativní medicínu, i když jde oběma směrům ve své podstatě o stejný cíl a setkávají se na jednom společném poli, kde se holistický způsob myšlení setkává s moderní vědou. Toto pole se nazývá komplementární hormonální terapií. Konvenční lékařství a alternativní medicína totiž vůbec neleží tak daleko od sebe, jak by se na první pohled mohlo zdát – jen se musí naučit mluvit stejnou řečí. Pak se podaří spojit tyto dva světy ku prospěchu zdraví nás všech.
Jejím koníčkem je vytváření zdravých chutných receptů. Už vydala čtyři knihy o zdravějších sladkostech: Raw Cake (Nepečené raw dezerty), Nyd dig sund (Užívej si zdravě), 42°Raw (název restaurace 42°Raw v Kodani), a nakonec Nyd dig slank (Užívej si do štíhla).
Bydlí nedaleko zámku Vallø Slot na Sjællandu spolu se svým mužem a svými dvěma dětmi ve volném čase vášnivě ráda připravuje chutná jídla, stará se o zeleninovou zahrádku, o záhonky s růžemi a pivoňkami, mlsá čokoládu, cvičím jógu, směje se – a líbá, co mi je milé.

Vytudovala funkční medicínu v USA na Institutu funkční medicíny (The Institute for Functional Medicine ) a nyní pokračuje v dalším postgraduálním studiu na Institutu Dr. Hertoghe v Belgii. Velice se zajímá o léčbu ženské plodnosti pomocí funkční medicíny a snaží se pomáhat ženám v přímých on-line kurzech, jež jsou zaměřené na zmírnění hormonální nevyváženosti a na snížení nadměrné tělesné hmotnosti. (zdroj životopisu: kniha Hormony v harmonii)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Caroline Fibæk - knihy

2018  88%Hormony v harmonii

Žánry autora

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví

Štítky z knih

ženy životní styl hormony

Fibæk je 0x v oblíbených.