Bhante Y. Wimala životopis

srílanská

Životopis

Bhante Wimala byl buddhistický mnich 36 let, známý po celém světě jako soucitný duchovní učitel a humanitární neúnavný, s projekty a přáteli po celém světě.

Od roku 1986, Bhante Wimala byl předseda a duchovní Triple Gem buddhistické společnosti Center for vědomé evoluce v Princetonu, New Jersey, USA. On je také zakládajícím ředitelem a duchovní rádce Vězeňské ministerstev, která poskytuje vzdělávací a podpůrné programy v mnoha státních věznicích v USA.

Bhante Wimala sloužil jako hlavní Sangha Nayaka v USA a Kanadě. On přijal toto jmenování jako hlavní Sangha Nayaka v roce 1994 Radou mnichy Samastha Amerapura Sangha Sabha na Srí Lance. V květnu 2010 byl znovu Bhante jako hlava mnicha v USA. On byl také jmenován jako vedoucí Sangha Nayaka z Česká republika a Keňa.

V Evropě, Bhante je zakladatel a duchovní učitel Samadhi buddhistické meditace centrum v Tupadlech (Praha) a zakladatel buddhistické centrum Lotus v Praze, Česká republika.

Bhante je také hlavní mnich a duchovní Nairobi buddhistický chrám, Nairobi, Keňa.

Bhante Wimala je držitelem mnoha ocenění za své úsilí o mírové a humanitární aktivity, včetně globální cenu míru v roce 2007 na mírové centrum ve Spojených státech.

V roce 2008 obdržel Bhante velvyslanec pro mír Award, které nabízí Univerzální federace míru, mezinárodní a mezi-náboženského federace pro světový mír.

V roce 2009 byl oceněn Bhante Wimala zdravotnictví Excellence Award od ministerstev zdravotnictví a přesídlení vlády Srí Lanky.

V květnu roku 2010, zázemí Amarapura Nejvyšší rady mniši na Srí Lance Bhante získal prestižní ocenění "Samadutha" velvyslance cenu míru.

Na rozdíl od většiny mnichů, kteří se toulají ve své rodné zemi a žít asketicky v klášterech, je Bhante byl vyzván, aby trávit svůj život cestuje po světě, učit a léčit a přinést mír na lidi naší planety. Má kované přátelství po celém světě a byl zapojen do mnoha projektů obnovy celé vesnice na Srí Lance, jež zpustošilo cunami a válka, zemětřesení na Haiti a cyklonu v Bangladéši úlevu. On osobně dohlíží na bezpočet projektů po celém světě, zejména v Africe a Asii, obnovit zrak, aby zdravotnický materiál a invalidních vozíků, kde nebyl nikdo, vychovávat mládež, budování dětských domovech a nemocnicích a přinést naději a utrpení vězňů jednotlivců po celém světě.

V úvodu knihy Lekce Bhante of Lotus, Jeho Svatost Dali Lama říká Bhante: "Bhante Wimala je upřímné starosti o utrpení a jednoduché prostředky, že čerpá z Buddhova učení je zdrojem síly pro všechny zmatený tlaky moderního života. "

Jeho Svatost dalajlama také píše Bhante: (on) "představuje učení, Buddha dal více než 2500 lety, jako kdyby byl dán do řešení potřeb lidí v dnešní době. Jeho rady těm, kteří s ním se čerpá z vlastní zkušenosti a inspiraci, že získal od studovat a přemýšlet o Buddhovo učení na jednoduché a praktické úrovni, [Bhante] vysvětluje, jak meditace působí jako léčivou silou mysli, on také o světové problémy, jako je znečištění a degeneraci našeho životního prostředí. "

Stačí jen poslouchat Bhante Wimala hlas pochopit důvody pro prohlášení dalajlamy o něm. Bhante mluví způsobem, který je zároveň nadčasový a aktuální. Jeho tón je zároveň uklidňující a vedení. Můžete slyšet bohaté zkušenosti v jeho slovech a jejich čištění čistý zvuk, skutečný učitel a vzor.

Pro splnění Bhante Wimala je, aby mu punc pravosti potvrdil oči. Jeden těší ve svém mládí úsměv a jasné oči, jeho mírnou povahu, ale jeho klid účelné sílu, a jeho láska k životu a všech živých bytostí.

Zaslané výběr buddhistický chrám ve věku 13, Bhante Wimala získal jeho vysvěcení jako nováček příští rok. Bhante dokončeno šest let formálního vzdělání jako buddhistický mnich a získal vyšší svěcení ve věku 20 let. V této fázi, je buddhistický mnich typicky povzbuzen vlastní nebo chuť pokračovat v přísně cílené studie, které jsou v první řadě akademických v důrazu. Bhante Wimala však rozhodl vyrazil do světa s jen jeho roucho a misku.

Cestování po dvě desetiletí po celém světě a studovat u mnoha učitelů a mistrů přinesla v osobě Bhante Wimala soucitný a vnímavé mnich. Jeho praktické duchovní učení a na zem, aby ho k dispozici přístup, podporu a srozumitelné. Bhante filozofie klade důraz na autenticitu prožívání (viz výše jen spekulovat), zaměření na "be-žijící" spíše než "věřit".

Bhante, který produkoval několik meditační CD, také píše poezii a knihu básní, Básně probuzení, na svém kontě. On psal: "Život je báseň. Chcete-li zažít krásné melodie úplně, musíte se dostat do prostoru ve svém srdci. "To, co dělá. (zdroj životopisu: http://www.bhantewimala.com)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Bhante Y. Wimala - knihy

2002  93%Učení Lotosu

Žánry autora

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus

Štítky z knih

Wimala je 0x v oblíbených.
Osobní web autora