Baynard H. Kendrick životopis

americká, 1894 - 1977

Životopis

Baynard Hardwick Kendrick (8. dubna 1894 - 22. března 1977) byl americký spisovatel. Napsal romány o Duncanu Maclainovi, slepém soukromém detektivovi, který spolupracoval se svými dvěma německými ovčáky a s jejich asistencí řešil záhadné vraždy. Dle jeho románů byly natočeny dva filmy s Edwardem Arnoldem "Eyes in the Night" (1942) a "The Hidden Eye" (1945). Používal také pseudonym Richard Hayward.
Kendrick se narodil ve Philadelphii a odcestoval do Kanady jako první americký občan, který se během první světové války zapojil do kanadské armády. Sloužil v Anglii, Francii a Salonce. Během jeho služby byl do armády najmut i kolega Philadelphian. Když ho Kendrick navštívil u St Dunstan, setkal se s nevidomým anglickým vojákem, který měl pozoruhodnou schopnost vyprávět mu o sobě věci, které jako nevidomý nemohl vidět.
Po válce Kendrick prodal svůj první příběh časopisu Field and Stream, zatímco si vydělával na živobytí v Bin a Big's Hotels v New Yorku. V roce 1931 byl propuštěn ze společnosti týden před Vánocemi a slíbil, že už nikdy nebude pracovat jako zaměstnanec a začal se psát. Po třech knihách začal Kendrick psát pro "Pulp" časopisy , což mu přineslo úspěch.

Kendrickovo psaní odráželo jeho dva osobní zájmy: zájem o nevidomé a jejich dovednosti zvládání a zájem o historii Floridy.

Během druhé světové války sloužil Kendrick jako instruktor pro nevidomé veterány a tím získal materiál pro jeho knihu "Lights Out". Jeho román "Out of Control" byla přizpůsoben rozhlasovému zpracování jako thriller-seriál v roce 1946.

Kendrick byl jedním ze zakladatelů ceny Mystery Writers of America a byl jejím prvním prezidentem. (zdroj životopisu: https://en.wikipedia.org/wiki/Baynard_Kendrick)

Ocenění (1)

1967 - Edgar Allan Poe Awards (The Grand Master)

Baynard H. Kendrick - knihy

1939  100%Železný pavouk

Žánry autora

Literatura světová Detektivky, krimi

Štítky z knih

Kendrick je 0x v oblíbených.