Anna Ročková životopis

česká, 1996

Životopis

Anna Ročková je brněnská umělkyně, absolventka dramatického umění a autorka poetického projektu ULEPENÁ. Tak si říká na svém instagramovém účtu, kde tvoří jedinečné básně a koláže. Lepí je z novinových ústřižků, různých časopisů i starých rodinných fotek – zkrátka ze všeho, co jí zrovna přijde pod ruku – a nyní jsou k vidění na stránkách její knižní prvotiny V sobotu se obejmeme.
Narodila se v Brně, studovala v Brně, pracovala v Brně. Je v Brně i teď v přítomném čase. Je v přítomném čase lektorkou Polárníčku již čtvrtým rokem hrdě po boku Michala Mančíka. Bojí se větrných elektráren, ticha v lese a otevřených skříní. Má ráda vaření pro velké skupiny lidí, pečení dortů a chození po loukách a polňačkách za cílem natrhat květinu. Kudy chodí, tudy trhá, tudy peče. Ráda stříhá a lepí cokoli co se slepit dá. Často se stydí a lidé to na ní poznají.
V divadle to má ráda, obzvlášť v divadlech takových, kde už ví, na jaké straně foyer jsou záchody a kde mají v divadelním baru fruka s brčkem. Sama v jednom divadelním baru pracuje. Ve výtvarných potřebách na Lidické je schopna strávit až hodinu svého času. Očuchává pastelky a osahává papíry všech barev a struktur. Kdyby byla zvířetem, byla by medvídkem mývalem nebo kapybarou. (zdroj životopisu: https://divadlopolarka.cz/lide/anna-rockova/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Anna Ročková - knihy

2020  91%V sobotu se obejmeme

Žánry autora

Literatura česká

Štítky z knih

koláže

Ročková je 0x v oblíbených.