André Salmon životopis

francouzská, 1881 - 1969

Životopis

André Salmon se narodil 4.října 1881 v Paříži a zemřel 12.března 1969 v Sanary-sur-Mer
Byl spisovatel , básník , prozaik, novinář a kritik umění .
Byl to jeden z největších obhájců kubismu se Guillaume Apollinaire a Maurice Raynal .

André Salmon se narodil v Paříži 1 , čtvrté dítě Emile Frédéric lososa a Sophie Julie Cattiaux, strávil jeho pozdní mladistvý věk v Petrohradu , kde jeho dědeček, Theodore Frederick Salmon , a jeho otec, grafiků , rytců a sochaři jsou zváni 1896-1901. A mluví plynně rusky.

Po návratu do Paříže navštěvoval večerní La Plume a setkání kritické údaje: Mécislas Golberg , které ovlivňují mnoho, Picasso , Max Jacob a Apollinaire být přáteli po celém její život.

V roce 1908 se Losos stěhoval do lodi Prádelna pak odešel do čtvrti Montparnasse.
Ačkoli zmaten společnosti Picasso s jeho obrazem DEMOISELLES d'Avignon , bude to jeho skvělé reference. Losos je umožnit v roce 1916 odhalit práci veřejnosti prezentuje výstavu Salon d'Antin, je to on, kdo ji dává úplně. V roce 1920, v The New Spirit , zjistí, že tato práce "stále svítí kráter, z nichž oheň tohoto umění [...] příkaz od revoluce kubistického. "
To bude také podporovat Henri Hayden v roce 1912, Moiseem Kisling v roce 1919.
Mezitím, jako umělecký kritik, Salmon vede obrannou činnost největší v tisku proti téměř univerzální nedůvěru kritiky. Psal především, 1909-1910 v Intransigeant pak ustupuje Apollinaire. On pak se připojil Paris noviny v roce 1910, pod pseudonymem La Palette. V roce 1912, on vyvažuje O nevlídné Louis Vauxcelles ve Gil Blas . V letech 1913 až 1914 zastával Chronicles pokoje s Apollinaire v časopise Montjoie! ze Ricciotto Canudo .

Jeho první sbírky, básně a víly , brzy následované třetí v roce 1910, Calumet , jsou první svazky publikované před těmi Maxe Jacoba a Apollinaire. V roce 1912, on publikoval mladý francouzského malířství . To je v této knize, včetně "neoficiální historie kubismu", co se ukázalo, poprvé existence Demoiselles d'Avignon . 1920 se zdá zcela inspirovaný životem Montmartre v 1907 románu Černoška Sacred Heart . Ve stejném roce vydal The Living Art , termín, který předchází název Pařížské školy . Pod pseudonymem Pol COMÊNE vydal krátké romantické romány ve sběrném Le Petit knihy (v Ferenczi).

Přítel Jean Moréas a Edmond-Marie Poullain , že je tajemník časopisu Vers et Próza vytvořil Paul Fort . Je s Geo Norge , Pierre Bourgeois , Georges Linze , Claire a Yvan Goll , Maurice Carême , Edmond Vandercammen , René Verboomem ... jeden ze zakladatelů věstníku básníků v roce 1931. Vytváří deníku News of the republiky dopisů . Je také blízko do galerie Leopold Zborowski a umělců, včetně Amedeo Modigliani , Marc Chagall , Moiseem Kisling nebo René Iché .
Losos pod okupace , pokračoval v psaní Petit Parisien , pro které pracoval více než dvacet let. Na osvobození , je trestně stíhán a odsouzen na pět let národního ponížení , prominul přesvědčení krátce poté. On byl pak kritizován nějaké nápady a implicitně, jeho podávání zpráv o španělské občanské války , na straně Franca .

Reakce na pozvání svého přítele malíře Edmond-Marie Poullain , losos má útočiště v 1946 Bréhal .
Rodina
André Salmon je velký strýc vydavatele Jean-Jacques Pauvert . Jeho manželka Jeannot Losos byl zobrazen Marie Laurencin v roce 1923

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

André Salmon - knihy

1968  78%Modigliani

Žánry autora

Literatura naučná Umění

Štítky z knih

umění životopisy, biografie

Salmon je 1x v oblíbených.