Adriana Trigiani životopis

americká, 1969

Životopis

Adriana Trigiani vyrůstala v městečku Big Stone Gap v americkém státě Virginia a vystudovala na katolické univerzitě Saint Mary's College v Indianě. Než začala s psaním románů, psala scénáře pro televizní sitcomy „The Cosby Show“ a „Jiný svět“.
V roce 1996 obdržela cenu za nejlepší dokument na Mezinárodním filmovém festivalu v East Hamptonu ve státě New York za režii snímku „Queens of the Big Time“. V následujícím roce byla koproducentkou dokumentu „Green Chimneys“ (Zelené komíny).
V roce 2000 napsala román z maloměstského prostředí „Big Stone Gap“ podle svého stejnojmenného scénáře. Následovala tři pokračování: „Big Cherry Holler“, „Milk Glass Moon“ a „Home to Big Stone Gap“. Kromě této série napsala knihy „Rococo“, „Queen of the Big Time“ a „Lucia, Lucia“, která se ve Velké Británii stala bestsellerem. V únoru 2009 vydala knihu „Very Valentine“ a následně v roce 2010 „Brava, Valentine“.
Spolu se svou sestrou Mary Trigiani napsala kuchařku „Cooking With My Sisters: One Hundred Years of Family Recipes“, obsahující rodinné recepty.
V roce 2012 vyšel v originále její zatím nejlépe hodnocený román „The Shoemaker´s Wife“ (Obuvníkova žena).
Adriana Trigiani žije v Greenwich Village ve státě New York. (zdroj životopisu: Wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.