Hněv draků zajímavosti

Hněv draků https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487875/bmid_hnev-draku-frA-487875.jpg 4 47 14

Žár série

1. díl >

Národ Omehijců bojuje už bezmála dvě stě let ve válce, kterou nemůže vyhrát. Ti, kdo mají štěstí, se rodí s mimořádným nadáním: jedna žena ze dvou tisíc má schopnost přivolávat draky. Jeden muž ze sta se dokáže magicky proměnit ve větší, silnější, rychlejší stroj na zabíjení. Všichni ostatní jsou podřadní, postradatelní pěšáci, jimž je souzeno pouze bojovat a umírat. Mladý Tau, muž bez zvláštních schopností, si to uvědomuje, má ale plán, jak přežít: nechá se zmrzačit, předčasně odejde z vojska a usadí se, aby se oženil, pořídil si děti a domov. Jenže k tomu nedostane příležitost. Jeho blízcí jsou brutálně zavražděni a jeho zármutek se rychle mění v hněv. Upne se pouze k myšlence na pomstu a svůj život zasvětí nemyslitelnému cíli. Stane se nejlepším bojovníkem, jaký kdy žil, mužem ochotným zas a znovu zemřít…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Rage of Dragons , 2019


více info...

Zajímavosti

Zatím zde není žádná zajímavost, ale níže najdete ocenění a související novinky.


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (4)

Nedovedu si představit svět, ve kterém nemá člověk s mečem v ruce navrch nad člověkem bez meče. Pokud nejsi připraven bojovat, vystavuješ sebe i vše, co miluješ, čepelím ostatních a musíš se modlit, aby neťali. Ozbrojeným mužům už jsem byl vydán na milost a víckrát nedovolím, aby mě zastihli bezmocného.”


Hadith zmizel za chlopněmi stanu. Tau se čtyřikrát nadechl a vy dechl, srdce mu divoce bušilo a skandování diváků dosáhlo vrcholu. Pokývl jim a zamířil za Hadithem do stanu, zatímco prostý lid otřásal Skalinami silou svého hlasu: Svět hoří! Tau se dovlekl k nejbližšímu lůžku, svalil se na něj a zavřel oči. „Připomněls jim, že na nich záleží. Že můžou dosáhnout neuveritelných věcí. Že nejsou jenom palivem pro tuhle věčnou válku. „Vždycky jsme byli něčím víc, než tvrdí šlechta. „Možná, ale většina jich až do dneška neviděla žádný důkaz.


„Říkají mi, že vyhráváme ve válce. Není to pravda. Říkají mi, že kříženci šlechty a prostého lidu umírají při porodu. Není to pravda. Říkají mi, že prostý lid je něco míň, ale začíná mi připadat, že pravda není ani tohle. „Nebudeš-li mít na paměti, kde je tvé místo, svému lidu nepomůžeš. Místo, které mi určili, se mi nelíbí. „Vycházejí z toho, kdo jsi. „Oni nevědí, kdo jsem, namítl Tau. Ale já ti to předvedu.”


Více citátů z knihy najdete u autora.