Tahitská manželství zajímavosti

Tahitská manželství https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60348/tahitska-manzelstvi-60348.jpg 3 1 1

Zajímavosti (1)

Autor ku čtenáři: Vím, že chceš, abych ti vylíčil "daleké ostrovy" jaké ve skutečnosti jsou; bez poetisování, bez příkras - pravdivě!
O tropických krajinách bylo již napsáno mnoho cestopisů, ale téměř nikde nebyl popsán intimní život bělochů mezi tamějšími domorodci. A právě o evropanech, žijících v tropech, si přeješ zvěděti něco bližšího, to tě nejvíce zajímá a proto jsi býval zklamán!
Pokusil jsem se ve svých "Povídkách z Ostrovů hříšné lásky" vylíčit exotická dobrodružství bělochů s domorodými dívkami na pověstných ostrovech tahitských. Po lásce přicházívá manželství a tak i já předkládám ti jako druhou knihu svých povídek "Tahitská manželství". Též příběhy tyto nejsou vymyšlené nýbrž skutečné - a pravdivé! Prosím jen, aby tato snaha, vyličiti život na "Ostrovech" bez idealizování, nebyla vykládána nesprávně.
Své cesty podrobně popíši v bohatě ilustrované knize "Korálové Ostrovy Jižních Moří", která vyjde na podzim. Poměry na úplně divokých, necivilizovaných ostrovech Polynesie vylíčím v románu "Přátelé z ostrovů Podvětrných" a v " Dobrodružných povídkách".

Horní Černošice u Prahy v lednu 1923
Arch. V. Novák. (vodovodnice)


Štítky knihy

Tahiti

Autorovy další knížky

Archibald Václav Novák
česká, 1895 - 1979
1944  0%Lovec perel v Jižních mořích
1927  0%Japonské ženušky
1932  50%Japonské jaro
1929  60%Tahitská manželství
1929  100%Povídky z Tahiti, ostrovů hříšné lásky