Spáči zajímavosti

Spáči https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20773/bmid_spaci-J0a-20773.jpg 5 221 50

Toto je pravdivý příběh čtyř mladých chlapců. Čtyř životních přátel. Inteligentních, milujících zábavu, nerozlučných. Jejich možnosti jsou neomezené a jsou spokojení s životem v zavřeném světě Pekelné kuchyně v New Yorku. Až do jednoho nešťastného letního odpoledne. Kvůli jedné chybě se dostali do nápravného zařízení, které navždy změnilo jejich životy...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

sleepers , 1992


více info...

Zajímavosti (4)

Přehled argumentů pro a proti autentičnosti knihy
https://www.zapomenute-knihy.cz/2021/07/06/kontroverze-kolem-spacu/ (adaaugusta)


V této knize jsou případy týrání ve Wilkinsonově domově pro chlapce nakonec odhaleny, zčásti kvůli autorově úsilí. Vyšetřovací komise vyslechne 47 svědků, včetně rodičů tří chlapců zabitých strážci, a vyzývá k celkové revizi centra.
Pan Cotter (mluvčí agentury pro mládež) řekl, že nikdo v agentuře pro mládež si nevzpomíná na skandál, jaký popsal pan Carcaterra, „a na takové věci byste nezapomněli.“ (adaaugusta)


Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když tomto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexitují žádné záznamy soudních přelíčení, které by se takového případu týkaly. (zahadum)


V roce 1996 byl podle knihy natočen úspěšný film. Ve filmu si zahráli herci jako Brad Pitt, Kevin Bacon, Robert De Niro nebo Dustin Hoffman. (Roubas)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.