Majoucta zajímavosti

Majoucta https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57128/majoucta-57128.jpg 4 13 13

Kniha přibližuje dětství a dobu, viděnou populárním hercem Josefem Hlinomazem. Dozvídáme se o poměrech v městě Příbram, kde vnímavý herec prožíval své dětství i mládí, a dělí se s čtenáři o své postřehy a zážitky. Sám autor ke knize napsal čtyři předmluvy. Všechny jsou na začátku knihy. Důvodem bylo neustálé odkládání vydání této zajímavé, humorné i poučné knihy. Kniha je doplněná 34 barevnými reprodukcemi z autorovi výtvarné tvorby.... celý text

Zajímavosti (1)

J.Hlinomaz vypráví zážitky z konzervatoře:
To nás občas posílali jako výpomoc do Národního divadla. Přiběhli jsme vždy s komparsem a měli říci tak jednu větu. Na programu byl "Romeo a Julie" po souboji leží na jevišti mrtvoly Tybalta a Merkucia. Ten první byl E.Kohout a druhý Pivec. A von zrovna nefungoval rozhlas. A slyšel jsem pokyn pouze já s kámošem. Žádný dav, jen my dva.
Kníže volá : Odneste mrtvé ! Dvě mrtvoly a jen my dva.
Nejdřív jsme šli na Kohouta, ten byl lehkej. Ale pak Pivec ! Já ho vzal za nohy, ale kamarád s ním nehnul. Tahali jsme za něj i lomcovali s ním a najednou se mrtvola naštvala a zasyčela: Jděte do prdele... Vyškubla se nám, zvedla a odešla. My za ní, abychom to zachránili. Pivec nadával jak špaček a k tomu obrovský aplaus a my se divili, že se Kohout ani Pivec nešli klanět. (1amu)


Štítky knihy

divadlo film autobiografie

Autorovy další knížky

Josef Hlinomaz
česká, 1914 - 1978
1992  89%Majoucta
2011  100%Malující šašour
2003  100%Neuvěřitelný návrat