Zklamání

recenze

Láska je na prd (2021) 2 z 5 / bradovav
Láska je na prd

Obálka: 3*
Hlavní postava: 2*
Děj: 2,5*
@yoli.cz

Young Adult a Queer tématika jsou žánry, které patří do mého šálku kávy, dovolím si tedy myslet, že mám srovnání.

Kniha slibuje komedii a na přebalu je slíbena podobnost se seriálem Sexuální výchova, kterou zbožňuji, proto jsem se na čtení moc těšila. Bohužel má očekávání nebyla naplněna - kniha mi nepřišla humorná, místy mi dokonce přišla velmi pesimistická díky chování hlavní hrdinky, která mě vyloženě rozčilovala. Rozmazlená holka, která na svůj věk není vůbec vyspělá, ničeho a nikoho si pořádně neváží a z ničeho se nedokáže radovat. Když se zamiluje do milé Emmy, je vlastně naštvaná, že se to stalo.

Příběh je prezentován pouze z pohledu hlavní hrdinky. Její pocity, názory a vidění okolního světa je psáno formou deníkových zápisů. Toto musím ocenit jako velmi zajímavý prvek, kdy se kniha četla moc dobře a stránky samy utíkaly mílovými kroky.

Za mě je tato kniha bohužel velké zklamání. Mám synovce v tomto věku a nemyslím si, že by jeho mohla kniha oslovit. Je prostě rozumnější než Phoebe a už je to malý dospělý, což se o ní říci nedá.

Celkové hodnocení: 2,5* z 5*

Za možnost si knihu přečíst v rámci štafety moc děkuji @lazy_bookstagram


Láska je na prd Láska je na prd Wibke Brueggemann

Queer komedie o tom, že zamilovat se možná není až taková pitomost. Patnáctiletá Phoebe má za to, že zamilovat se je zbytečné a ponižující, a tak se zařekne, že to nikdy neudělá. Pak ale dostane brigádu v místním second handu a s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář