Zavři oči

recenze

Zavři oči (2022) 5 z 5 / renulka16
Zavři oči

Klinický psycholog Joe O'Loughlin se již těší na zasloužený odpočinek, na to, že konečně vyřeší vztah s bývalou manželkou a že mu klidnější život bez pracovního stresu pomůže v boji s postupující Parkinsonovou chorobou. Ani tentokrát mu však není přáno. Policie ho totiž požádá o pomoc při vyšetřování brutální vraždy matky a dcery – jedna z nich byla ubodána k smrti, druhá udušena a uložena v posteli jako spící Šípková Růženka. Ač nerad, Joe se do případu nechá zatáhnout a poté, co najde spojitost mezi vraždami a sérií zdánlivě nesouvisejících útoků, jejichž oběti jsou zohavené v obličeji, ocitne se v ohrožení i on sám a všichni, na kom mu záleží.

Tato kniha je již 8. ze série Joe O'Loughlin. U mě ovšem jako ve většině případů, co se týká sérií, šlo o první knihu.

Musím podotknout, že z knihy jsem byla opravdu nadšená. Celý příběh je vyprávěný v ich-formě z pohledu Joea a několik kapitol taky z pohledu vraha, což bylo opravdu příjemné překvapení. A navíc celý příběh běží ve dvou časových liniích.

Nejde zde o žádné brutální popisky či nějaké veliké napětí, je to spíše poklidný příběh s nečekaným koncem, kde to nabere spád.
Samotný vyšetřování, pro mě, byla jen třešnička na dortu. Více mě totiž zajímal vztah Joea s jeho manželkou a jejich dcerami.
Joemu se totiž naskytne možnost být s celou rodinou celé léto. A tak jsem celou dobu tomuto vztahu fandila.

Co se týká vraha, tak jsem jednu chvilku měla tento tip, ale pak mě stopy zmátly natolik, že jsem celou situaci přehodnotila - no samozřejmě, že špatně.

Samotný konec mě totálně dorovnal. Nečekala jsem ho. Obrečela jsem ho.

Moc ráda knihu doporučuji. Jde o klasický krimi román a já se těším, až v dubnu vyjde devátý díl a přečtu si pokračování.


Zavři oči Zavři oči Michael Robotham

Klinický psycholog Joe O'Loughlin se již těší na zasloužený odpočinek, na to, že konečně vyřeší vztah s bývalou manželkou a že mu klidnější život bez pracovního stresu pomůže v boji s postupující Parkinsonovou chorobou. Ani tentok... více


Komentáře (0)

Přidat komentář