Vše o adrenální únavě

recenze

Vše o adrenální únavě (2021) 5 z 5 / renulka16
Vše o adrenální únavě

V dnešní zaneprázdněné společnosti je snadné se vyčerpat.

Už jste někdy slyšeli pojem adrenální únava? A co teprve takové nadledviny? Víte, kde se nachází, jak jsou velké nebo taky to, že jsou sakra důležité?! Nebo slyšeli jste už o hypoadrenalismu?

Já jsem věděla, že nadledviny existují, to jo. Ale že jsou důležitým orgánem, to mě ani ve snu nenapadlo. A víte co je to ten hypoadrenalismus? To je nedostatečná funkce nadledvin způsobena důsledkem dlouhodobého stresu.

Mezi nejčastější příčiny hypoadrenalismu patří:

- žal, ztráta milované osoby, smrt
- nekontrolovaný a stále probíhající zánět
- špatná životospráva a strava

Mimochodem, víte, že vaše tělo reaguje na stres v situacích např. kdy jste ve stresu z fronty, koukáte na horor, naprosto stejně, jako když zažijete nějaký traumatizující zážitek?

Tohle vše se dozvíte v této knize,která vypadá jako učebnice, ale je psaná čtivou formou a není zas až tak odborně psaná (leč některé věci asi nejde napsat neodborně), takže to pochopí každý, o co tam jde.

Já jsem celý život stresař. Stresuje mě fakt kde co, snadno vybuchnu, špatně spím, takže díky za to, že se mi kniha dostala do ruky a snad konečně s tím něco začnu dělat, aby moje nadledviny nevypověděly službu.

V knize je mimo jiné také test, kde se můžete otestovat, zda nemáte poruchu nadledvin, případně v jaké fázi se nacházíte. Je tam taky spousta užitečných rad, jak změnit svůj životní styl, co jíst, jak přemýšlet, aby vaše nadledviny fungovaly tak, jak by měly.

Taky tam najdete něco přes 130 zdravých receptů, které já osobně určitě ráda vyzkouším.

Děkuji moc nakladatelstvi Anag za zaslání knihy k recenzi, protože tahle kniha byla trefa do černého!


Vše o adrenální únavě Vše o adrenální únavě Maggie Luther

V dnešní zaneprázdněné společnosti je snadné se vyčerpat. Příčiny adrenální únavy: Dlouhá pracovní doba, domácí a rodinné povinnosti a každodenní stres mohou u každého vyvolat pocit únavy. A když se k tomu přidají problémy ve... více


Komentáře (0)

Přidat komentář