TICHÁ POŠTA

recenze

Tichá pošta (2024) 4 z 5 / Knižní střípky
Tichá pošta

33/2024
TICHÁ POŠTA
TEREZA HERZOGOVÁ
Nakl. MOTTO
Rok vydání 2024
304 stran
4,5*/5
#spoluprace
albatrosmedia.cz

Měla jsem velkou radost, když jsem zjistila, že nová Terezčina kniha bude navazovat na SCHOVÁVANOU. Byla jsem ráda, že se znovu potkám se starými známými, které jsem si v jedničce hodně oblíbila. A nemám na mysli jenom ústřední dvojici, ale i vedlejší postavy.

K ději nechci moc prozrazovat, snad jen, že zde máme Šárku a Ivana, mezi nimiž je skutečně velký věkový rozdíl, jedná se o téměř 40 let. V TICHÉ POŠTĚ budeme sledovat, jak se jejich vztah vyvíjí dále, budeme řešit i vážnější témata, které život přináší, nic bližšího prozrazovat nebudu. Nebudu tvrdit, že bych souhlasila s veškerými Šárčinými rozhodnutími, ale mám tu holku prostě ráda.

Byť se vlastně jedná o vztahový román, jsem opět tuze ráda, že se obešel bez věcí, které já v knihách podobného žánru nemusím, stejně to bylo i u jedničky. Navíc má autorka velice dobrý smysl pro humor a i zde jsem se hodněkrát zasmála. Jsem ráda, že jsem viděla posun v životech i vedlejších postav, a musím říci, že bych klidně snesla další pokračování, těžko se mi loučilo.

Pokud vás TICHÁ POŠTA zaujala, rozhodně doporučuji sáhnout první po SCHOVÁVANÉ, byla by škoda, aby vám unikly souvislosti z prvního dílu. Četlo se to krásně, příběh mě bavil, byl tu zmíněný můj milovaný Santini a jeho Zelená hora, kteří mají v mém srdci speciální místo.

Pokud máte chuť na příjemný příběh z našeho českého prostředí, neuvzdychaný, nedebilní - já za sebe obě dvě autorčiny knihy mohu vřele doporučit.
(ÚNOR 2024)

Komentáře (0)

Přidat komentář