Silný příběh

recenze

Sklouzni se v dešti (2022) 3 z 5 / bradovav
Sklouzni se v dešti

Obálka: 5*
Hlavní postava: 4*
Děj: 3*
@albatrosmedia #spoluprace

Silné vyprávění z prostředí psychiatrické léčebny. Perfektně popsané prostředí, denní řád i pacienti čtenáře doslova vtáhnou a hned po prvních stránkách se vám psychiatrická léčebna rýsuje před očima.

Možná právě díky skvělému popisu kniha obsahuje velmi obsáhlé kapitoly. Osobně preferuji kapitoly kratší - snadněji se začtu a čtu rychleji.

Samotný příběh vypráví o ženě, která nezná mateřskou lásku a život jí nenadělil ani dlouhou lásku od manžela. Manžel jí ublížil, zklamal a právě to vedlo k jejímu psychickému zhroucení.

Sledovat hlavní hrdinku, jak se aklimatizuje v léčebně, jak najde ztracené nadšení z umění, jak se seznamuje s novými lidmi a vytváří si nové vztahy - to vše zahřeje na srdci. Kniha ovšem ukazuje i stinné stránky léčebného procesu - personál, který nevykonává svou práci správně a množství farmatik, která jsou aplikována vám dávají pocit, že odtud nemůže odejít nikdo v lepším stavu, než přišel.

Jak to dopadne s Lenkou? Vzchopí se? Které prášky jí pomůžou? Nebo zůstane v léčebně?

Odpovědi najdete v této prostředím velmi zajímavé knize.

Knize, která se četla rychle, byla jiná, ale zároveň z pohledu děje se toho moc neudálo a kniha mohla obsahovat více drobných příběhů z tohoto zajímavého prostředí.

Celkové hodnocení: 3,5* z 5*


Sklouzni se v dešti Sklouzni se v dešti Lenka Parýzková

Ve chvíli, kdy se zdálo, že zvládla odchod od nevěrného manžela, dělení majetku i neshody s pubertální dcerou, tehdy se se ní setkala poprvé. Přišla bez ohlášení, bez varování jí sevřela hrdlo úzkostí. DEPRESE. Nedala se setřást, ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář