SEDM MANŽELŮ EVELYN HUGO

recenze

Sedm manželů Evelyn Hugo (2023) 4 z 5 / Knižní střípky
Sedm manželů Evelyn Hugo

20/2024
SEDM MANŽELŮ EVELYN HUGO
TAYLOR JENKINS REID
Nakl. KONTRAST VINTAGE
Rok vydání 2023
440 stran
15h 23min
4,5*/5

Konečně jsem se pustila do slavné Evelyn Hugo. Již téměř rok mi leží doma klasická verze, ale od okamžiku, kdy jsem zjistila, že bude namluvená jako audiokniha a hlasem k nám bude promlouvat Valerie Zawadská, bylo jasné, že čekám na audio.

K ději samotnému asi netřeba nic moc říkat. Jedná se o zpověď slavné hollywoodské herečky, která byla opředena spoustou tajemství a skandálů, její hvězda začala zářit někdy v 50. letech minulého století a do hereckého důchodu odešla někdy v osmdesátkách. Mimo jiné se proslavila tím, že měla sedm manželů. O svém životě se rozhodla povyprávět jedné mladé novinářce. Proč si vybrala právě ji? Byl v tom nějaký záměr? Většina z vás již jistě ví, ti, co zatím nečetli, směle se do ní pusťte, myslím si, že litovat nebudete.

Je to má třetí kniha od autorky a musím říci, že byla výborná. Zároveň však musím říci, že jsem asi možná čekala ještě o kousek více, tady se mi úplně nepodařilo oprostit se od všech těch superlativ, které knihu od mnoha čtenářů provázely, což jak všichni víme, bývá mnohdy na škodu. Ale nebojte, knihu hodnotím velice vysoko, žádné zásadní zklamání se nekonalo, to v žádném případě.

Evelyn sice byla potvora, ale nešlo ji nemít rád. Mohli jste ji odsoudit za spoustu věcí, ale zároveň se spousta věcí dala i pochopit. Byla to hodně rozporuplná postava, ale bavila mě, možná právě proto, že byla taková, jaká byla. Postava mladé novinářky mě nijak nenadchla, žádný extra vztah jsem si k ní nevybudovala, ale ani mi nijak nevadila. Byla to pro mě pouze taková nepodstatná kulisa.

Ale co budu vynášet až do nebes, tak je audio zpracování. Byli zde tři interpreti, ale pro mě nejstěžejnější byla samozřejmě Valerie Zawadská. Měla jsem neskutečnou radost, že jsem se s ní po letech zase setkala. Nikdy nezapomenu na to, jak mi kdysi předčítala mou milovanou paní Bovaryovou. A teď si ji budu pamatovat i jako Evelyn.
(LEDEN 2024)

#audiospoluprace
audioteka.cz
OneHotBook

Komentáře (0)

Přidat komentář