Rozhled Etickou courou

recenze

Etická coura (2019) 5 z 5 / actavis
Etická coura

Když jsem se poprvé seznámila s knihou Etická coura od Dossie Easton a Janet W. Hardy, nečekala jsem, že mě čeká tak hluboký a obohacující pohled na mezilidské vztahy. I přesto, že se nepovažuji za polyamorní jednotlivkyni, záplava informací v této knize mě doslova ohromila.

Tato kniha mi v mnoha ohledech otevřela oči a pomohla formulovat mé pocity a myšlenky nesmírně srozumitelným a jednoduchým způsobem. Ačkoliv jsem teprve čtvrtinou knihy, vidím v ní významný zdroj poznání.

Kniha se zaměřuje na komplexní pojetí sexuality, kde sexuální akt není jen fyzickou akcí, ale vzájemným prolínáním dvou nebo více jednotlivců. Autorky jasně zdůrazňují, že společnost často podceňuje sílu a důležitost tohoto spojení.

Chápu, proč by se někteří čtenáři mohli odrazit od knihy. Autorky využívají sexuálních termínů a konceptů jako prostředku ke zvýraznění vzájemného spojení lidí. Domnívám se však, že tento postup slouží k odstranění tabu kolem tématu sexuality a vyzývá čtenáře k otevřenému zkoumání různých rovin mezilidských vztahů.

Pro ty, jimž mohou sexuální témata připadat nepříjemná, bych doporučila, aby si v mysli během čtení přepsali slovo sex na intimita. Tímto jednoduchým krokem lze získat hlubší porozumění a hodnotu obsahu knihy.

Celkově hodnotím tuto knihu jako skvělého průvodce k otevření se a prohloubení vztahů s lidmi kolem sebe. Doufám, že negativní konotace spojené s pojmy polyamorní nebo sex, neskrývají hodnotu zkoumání, kterou přináší práce lékařů, kteří knihu napsali, a výzkumů provedených Kinseyovým institutem.

Tento titul mě osobně oslovil a poskytl mi nový pohled na vztahy. Je to kniha, která může změnit váš pohled na život i na mezilidské vztahy k lepšímu.

Děkuji nakladatelství Synergie Publishing SE za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře (0)

Přidat komentář