ROD DRAKŮ

recenze

Rod draků (2022) 5 z 5 / Galloway
Rod draků

Vždy když zemře císař, je potřeba vybrat nového. Prvorození z pěti rodů se se svými draky proti sobě utkávají ve čtyřech úkolech – LOV, HRA, ZÁVOD, PRAVDA. Poté Velký Drak určí vítěze a ostatní musí podstoupit řez. Jsou zabiti způsobem, jaký jim vybere nový císař. Řez musí podstoupit i jejich draci.

Nyní je ale všechno jinak. Mezi vybranými je:

EMILIA – LHÁŘKA, která ovládá (nebo spíše moc neovládá) chaos, magii, která je zakázaná, a kdyby se o tom kdokoli dozvěděl, byla by umučena.
LUCIAN – VOJÁK, který povraždil ve jménu říše plno nevinných lidí, a tak slíbil, že proti živému tvorovi už nikdy nepozvedne zbraň.
VESPIR – SLUŽEBNÁ, která trénuje draka dědičky trůnu a je do ní tak trochu zamilovaná.
AJAX – ZLODĚJ a hlavně levoboček. Bohužel jeho otec těchto levobočků má už skoro třicet, a proto je Ajax nula, která nikoho nezajímá. Je také středem posměchu kvůli svému hloupému a ošklivému draku, který se opravdu nepovedl.
Nakonec je tu HYPERIA – VRAŽEDKYNĚ a jediná právoplatná dědička z této skupiny. Bohužel byla vybrána až poté, co zavraždila svoji mladší sestru, aby naplnila své poslání – stát se císařovnou.


Veleknězové jsou zmateni, tak jako soutěžící. Ale co když toto není to jediné, co je špatně? Co když celá říše není taková, za jakou se vydává?

Skvělý a povedený fantasy příběh s draky, intrikami a nějakou tou magií. Čtivé, napínavé a jediné, v co doufám, je další díl.


Rod draků Rod draků Jessica Cluess

Vždy, když zemře císař, posílá pět královských rodů své zástupce, aby se ucházeli o uvolněný trůn. Odjakživa šlo o nejstarší potomky, kteří se odmala připravovali na úkol, který je čeká. Tentokrát je ale všechno jinak. Vyzváni byl... více


Komentáře (0)

Přidat komentář