Proměna

recenze

Proměna (2023) 4 z 5 / renulka16
Proměna

Breen Kellyová dokáže procházet mezi světem magie a světem lidí. To ona je potomkem zavrženého boha Odrana, který se chystá vše zničit. Je třeba spojit síly, aby temnota nezvítězila. Ztráta a žal, zrada a krveprolití. Navzdory všemu Breen učiní další krok, aby se stala tím, k čemu byla zrozena.

Proměna je druhý díl série Dědictví dračího srdce, poté nás čeká ještě třetí, závěrečný díl.
Tento díl, narozdíl od prvního je celý, konečně, ve stylu fantasy a musím pochválit autorku za to, že od něj neodbočila a neproměnila jej tak na román pro ženy, takže v něm nejsou žádné sexuální scénky.

Tento příběh byl skvělý, více jsme se seznámili se světem, ve kterém se narodila a část dětství strávila hlavní hrdinka Breen. Taky se zde odehrává mnoho akce, takže se během čtení nemůžete ani chvíli nudit.

Z prvního dílu se zde objevují všechny vedlejší postavy a tak, díky tomu tentokrát dostane i veliký prostor Marco, nejlepší kamarád Breen. Ani on není ochuzen o lásku - což tedy je asi - podle mě zbytečná dějová linka, ale budiž. Mimochodem v jeho jméně sem během čtení narazila na jeden překlep, kde ho přejmenovali na Marka, ale to je jen taková drobnůstka. To zmiňuji jen proto, že se mi to objevilo v myšlence :).

Co se mi z toho všeho asi nejvíce líbilo, tak to byla Shane a její linka, která celému příběhu nasadila pořádnou korunu.

Určitě tuto sérii doporučuji a hlavně prosím vás, pokud se do ní pustíte, rozhodně začněte od prvního dílu, protože vše na sebe navazuje!

Komentáře (0)

Přidat komentář