Přednášejte jako na TEDu

recenze

Přednášejte jako na TEDu (2016) / actavis
Přednášejte jako na TEDu

V knize "Přednášejte jako na TEDu" se Chris Anderson snaží přinést komplexní pohled na proces tvorby a prezentace kvalitních přednášek. Autor se v knize zaměřuje nejen na praktické návody a techniky, které pomohou řečníkům vylepšit své prezentace, ale také na teoretické základy, které se kvalitní přednášce nezbytně vztahují.

Jedním z klíčových prvků, které Anderson zdůrazňuje, je schopnost řečníka se spojit s publikem. Autor tvrdí, že přednáška by měla být interaktivní a měla by se soustředit na to, co má publikum získat. Kvalitní přednáška by měla mít jasný a konkrétní cíl, který řečník sdělí svému publiku již na začátku.

Dalším důležitým prvkem, na který se autor zaměřuje, je schopnost vyprávět příběhy. Podle Andersona lidský mozek je mnohem více ovlivnitelný příběhy než pouhými fakty a údaji. Proto řečník, který dokáže využít síly příběhu, dokáže přesvědčit a zaujmout své publikum mnohem efektivněji.

V knize se také dozvídáme o různých praktických technikách, jako je například použití vizuálních pomůcek a gestikulace, které mohou pomoci při prezentaci. Autor dává také několik tipů, jak překonat trému a jak se připravit na přednášku.

Celkově lze říct, že "Přednášejte jako na TEDu" je velmi užitečná kniha pro všechny, kteří se chtějí naučit přednášet lépe. Autor dokáže předat své vědomosti a zkušenosti z oblasti řečnictví a prezentace velmi srozumitelně a přístupně, a navíc nám přináší zajímavé pohledy na teoretické základy kvalitních přednášek.

Komentáře (0)

Přidat komentář