Pohled do terapeutického světa zvířat

recenze

Zooterapie v kostce (2020) 5 z 5 / actavis
Zooterapie v kostce

Kniha "Zooterapie v kostce" poskytuje nejenom poutavý přehled nejznámějších metod zooterapie, ale také podrobný pohled na konkrétní druhy této terapie, jako je canisterapie, felinoterapie a hipoterapie, a dokonce i méně obvyklé formy, například terapie s papoušky (ornitoterapie). Společně s tím autorčina díla, spolu s kolektivem autorů, nabízí komplexní pochopení praktických i teoretických aspektů zooterapie, což je užitečné jak pro akademickou sféru, tak i pro praktiky v terapeutické praxi.

Autoři podrobně rozebírají různé oblasti uplatnění zooterapie, včetně pedagogické a sociální práce, psychiatrie, psychologie a rehabilitace, což poskytuje čtenářům široký a komplexní pohled na význam této terapeutické disciplíny.

Velkým přínosem knihy je i seznam organizací, které se věnují konkrétním druhům zooterapie, a poskytují tak čtenářům konkrétní informace o možnostech uplatnění této terapie v praxi. Kromě toho kniha nezapomíná ani na důležitost brát v úvahu potřeby zvířat, což zahrnuje i jejich sociální potřeby a schopnost vyjadřovat svou vůli.

Celkově lze říci, že "Zooterapie v kostce" přináší komplexní a důkladný přehled této fascinující oblasti, který může osvětlit nejenom praktikům zooterapie, ale i laické veřejnosti. Díky osobním zkušenostem autorů a jejich odbornosti je tato kniha cenným zdrojem informací pro každého, kdo se zajímá o terapeutický potenciál zvířat a o možnosti využití zooterapie ve své práci či životě.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Zooterapie v kostce Zooterapie v kostce Jaroslava Bicková

V dnešní náročné době se zvyšuje počet lidí, kteří trpí různými tělesnými, psychickými nebo sociálními problémy. Zároveň platí, že jedním z nejsilněji zakotvených pout v lidské společnosti je pouto ke zvířeti. Někdy jako osvědčený... více


Komentáře (0)

Přidat komentář