Odvaha v tváři hrůzy: Dítě zvané To Dave Pelzera

recenze

Dítě zvané „To“ (2023) 5 z 5 / actavis
Dítě zvané „To“

Kniha Dítě zvané To od Dave Pelzera mě uchvátila svou intenzitou a hloubkou. Toto dojemné vyprávění o přežití a nezlomné lidské vůli se stalo pro mě silným zrcadlem odolnosti člověka v tváři hrůz a těžkostí.

Pelzer svým způsobem vyprávění, který je plný emocí a upřímnosti, dokáže čtenáře přenést přímo do chvilek jeho vlastního utrpení. Plynulý narativ knihy umožňuje snadný a zároveň poutavý průběh příběhu o odvaze čelit nejtemnějším okamžikům lidského života.

Přestože jsou některé pasáže nesmírně drásavé až šokující, kniha nabízí daleko víc než jen zběžný pohled do temnoty lidského existence. Je to autentický výkřik proti domácímu násilí a týrání dětí.

Tento příběh mě zaujal nejen svou sílou a autentičností, ale také tím, jak připomíná důležitost lidské solidarity a schopností hledat pomoc a podporu ve chvílích krize. Dítě zvané To je působivým vyprávěním, které nabízí nejen inspiraci, ale také nám dává naději, že lidská vůle je neuvěřitelně silná.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Kniha je svědectvím jednoho z nejzávažnějších dětských týrání, které bylo zaznamenáno v historii státu Kalifornie. Matka malého Davea bije, trápí hlady a dělá z něj otroka rodiny. Chlapec musí spát ve sklepě, každé jídlo, kterým j... více


Komentáře (0)

Přidat komentář