Obávaný rytíř

recenze

Obávaný rytíř (2023) 3 z 5 / renulka16
Obávaný rytíř

"Obávaný Jax de Velt přepadne hrad Pelinom, který spravuje Sir Coleby. Všichni muži mají být zabiti, ale Colebyho dospělá dcera Kelli Jaxe uprosí, aby jejího otce a ženy na zámku ušetřil. Jindy nelítostný Jax souhlasí a brzy zjistí, že Kelli je nejen krásná, ale i chytrá. Kelli zase pod slupkou krutého bojovníka objeví lidskost. Všichni však sledují své zájmy a nikdo se nemůže cítit v bezpečí."

Historické romance jsou můj šálek dobré kávy, obzvlášť knihy z této edice. Bohužel však tato kniha nebude patřit mezi mé oblíbené.

Je to pravděpodobně tím, že ani jeden z hlavních hrdinů si mě nezískal. Jax mi možná sedl o něco více, byť to byl opravdu drsný rytíř, ale myslím si, že v té době takové drsné praktiky probíhaly asi na denním pořádku.
Kelli, tak o té pořádně nevím co si myslet. Byla nebojácná, ale nějak její lásku k Jaxovi nechápu nebo spíš asi ani pochopit nechci. Přesto, jaký zvěrstva dělal, Kelli jakoby lusknutím prstu na vše zapomněla a viděla v něm najednou pana božského. Na férovku mi to přišlo jako ve stylu Stockholmského syndromu.

Obávaný rytíř je součástí série, jenž obsahuje tuším šest dílů, ale teď s jistotou ještě nevím, jestli se pustím do dalších knih. Ale co musím pochválit, tak to, že česká obálka je daleko lepší než originální, protože namakaný chlap v trenkách mi absolutně nesedí k historické romanci plné rytířů.

Komentáře (0)

Přidat komentář