Nesmírně zajímavá a inspirativní studie

recenze

Legenda o grálu (2001) 5 z 5 / Orfeo
Legenda o grálu

Tak jsem ji konečně mohl dočíst. Kniha je naprosto přeplněná informacemi, ke kterým se nedá jinak v češtině dostat. Je dokonale informativní pro :
Psychology, okultisty, křesťany, gnostiky, historiky, anglofily, frankofily, lidi kteří se zabývají alchymií či mystikou, studenty KSB, religionisty i třeba neopohany.
Vřele doporučuji si ji přečíst pokud se Vám naskytne příležitost dostat knihu do ruky. Což už dnes není nic jednoduchého...
Jung by byl jistě hrdý na svoje pokračovatelky. Výborně to doplňuje Jungovo náročnější dílo, jako je ´´Aion´´ nebo třeba ´´Mysterium coniunctionis´´.
Navíc jsem při četbě objevil zajímavé paralely s českým Husitstvím a jeho kalichem (nic v knize není řečeno implicitně - přesto to je zjevné, že ty války nebyly kvůli potřebě zapít sušenku vínem, jak nám bohužel vyprávěli ve škole...).


Legenda o grálu Legenda o grálu Marie-Louise von Franz

Hlubinně psychologický výklad středověké legendy. Cílem práce prof. Jungové není zkoumání pověsti o grálu z literárně-historického hlediska. Látka poskytnutá vyprávěními o grálu zde má být zkoumána spíše z hlediska hlubinné psycho... více


Komentáře (0)

Přidat komentář