Nejnovější Pán hor I

recenze

Pán hor I (2024) 5 z 5 / adlen
Pán hor I

Anotace: Příběh mladičké Christiny se začíná odvíjet ve chvíli, kdy ji souhra náhod zavede do zchátralého hradu v horách. Žije tam pouze Edmond, přezdívaný Pán hor – černá ovce rodiny de Braie. Sníh odřízne všechny cesty do údolí a uvězní Christinu ve společnosti muže, jemuž se dlouhé měsíce snažila vyhýbat....

Ač primárně nejsem čtenářkou romantických příběhů, tento román mě opravdu bavil. Nebyla to prvoplánově červená knihovna. Jde spíše o historický román s prvky romantiky. Zezačátku mi děj knihy přišel jako něco mezi pohádkou Kráska a zvíře a Drákulou.

Nemám ráda, když v románech vše dlouho trvá, 200 stránek ho ona nechce, pak dojde k nedorozumění a dalších 200 stránek ho chce, ale on myslí, že ne atd. V této knize mělo vše spád, nebyla tam žádná hluchá místa. Všechny situace byly vyřešeny hned. Sbližování hlavních hrdinů bylo v té době cudné a popsáno bylo naštěstí také tak.

Přišlo mi roztomilé, že stejně jako v romantických knížkách našich babiček, i zde je hlavní hrdina a největší fešák v okolí vykreslen jako vysoký, černovlasý, černooký s černým pohledem dravce :-)

Kniha je objemná, pojímá nejen příběh ústřední dvojice, ale pak i jejich dětí, především jejich syna. Jedná se o román, který má pokračování v knize Pán hor II., zde bude dějová linka asi pokračovat další generací. Ráda si pokračování přečtu, jsem zvědavá, jak se budou rodinné peripetie dále vyvíjet.

Kniha je zasazena do historických reálií, které jsou také zajímavé a pozvedají knihu na vyšší "level".

Velice mě překvapilo, že toto vydání knihy je už asi šesté a první bylo již v roce 1994. Z toho vyplývá, že je román opravdu nadčasový.

Opravdu doporučuji jako oddychovku, nebojte se, červená knihovna ani erotický román to opravdu nejsou.

Komentáře (0)

Přidat komentář