NÁRODNÍ OPRUZENÍ 2

recenze

Národní opruzení 2: Tajemství trnové koruny (2024) 4 z 5 / Knižní střípky
Národní opruzení 2: Tajemství trnové koruny

80/2024
NÁRODNÍ OPRUZENÍ 2.
TAJEMSTVÍ TRNOVÉ KORUNY
KAROLÍNA ZOE MEIXNEROVÁ
Nakl. COOBOO
Rok vydání 2024
192 stran
4*/5

Jedno z mých nejoblíbenějších historických období je právě doba národního obrození. To, jak ji Karolína popularizuje, je něco, co mě neskutečným způsobem baví.

Když vyšla loni jednička Národního opruzení byla jsem na ni hodně zvědavá a naštěstí jsem z těch, kterým se kniha líbila. Proto jsem měla velkou radost, když teď vyšla dvojka.

Pokud jste z těch, kterým první díl nesedl, ani se do dvojky nepouštějte, protože je to ještě více ulítlé než jednička. Ovšem ulítlé v tom nejlepším slova smyslu.

Asi by byla škoda číst druhý díl bez znalosti toho prvního, ta návaznost tam prostě je.

Po událostech z první knihy naši hlavní hrdinové, hlavně tedy Jan Neruda, nabyli dojmu, že jsou vskutku prokletí. Kdo za jejich prokletí může, vám samozřejmě nemohu prozradit, kdo však četl jedničku, je mu to jasné.

A jestli za jejich strasti, trápení a osobní ztráty může opravdu prokletí, nebo je to pouhopouhá shoda okolností, si již přečtěte sami.

Pokud se do Národních opruzení pustíte, opravdu doporučuji brát to jako zábavu, neberte to vážně, potom budete spokojeni.

Já si obě dvě knihy užila již jenom proto, že zde vystupovali mí oblíbení spisovatelé a spisovatelky a další osobnosti, které tehdy hýbali onou pohnutou dobou, která byla tak strašně moc důležitá pro náš národ a mě nikdy nepřestane fascinovat.

Opět jsem se bavila, s velkou radostí jsem pobyla mezi mými drahými obrozenci, za mě prostě a jednoduše spokojenost. (KVĚTEN 2024)


Národní opruzení 2: Tajemství trnové koruny Národní opruzení 2: Tajemství trnové koruny Karolína Zoe Meixnerová

Historii přepsat nelze, ale naše fantazie umí zázraky. Pokračování hitu Národní opruzení. Konec dobrý, všechno dobré. Ale osud hrdinů Národního opruzení prvním dílem zdaleka neskončil. Tentokrát se musí popasovat s mocnostmi, kte... více


Komentáře (0)

Přidat komentář