Město špíny

recenze

Město špíny (2023) 4 z 5 / renulka16
Město špíny

V městečku na odlehlém australském venkově zmizí dvanáctiletá Esther cestou ze školy domů. Místní komu­nitu její zmizení uvrhne do víru smut­ku a podezření. Během jara, nejtep­lejšího za posledních několik desítek let, přijíždí detektiv seržantka Sarah Michaelsová a začíná s vyšetřováním případu. Ronnie, nejlepší kamarádka Ester, je velice vytrvalá a odhodlaná přivést Esther zpátky domů.

Město špíny je zajímavé čtení. A z počátku dosti těžké čtení, ale to jen do té doby, než se zorientujete, protože tento příběh je vyprávěný z pohledu několika osob. Ale jakmile se do toho dostane, dostane fajn příběh.
Není to příběh, kde by se odehrávala nějaká veliká akce, ale za to dostanete pěkný psychologický thriller.

Ač se na první pohled zdá, že se v tomto málem městečku, které nazývají Díra, všichni znají, docela hodně, tak ve finále není vše tak, jak to vypadá.
A člověk se nad tím pak zamýšlí... Známe opravdu naše blízké tak, jak si myslíme? Můžeme jim věřit?

Tato kniha je tedy hlavně zaměřena na vazby mezi blízkými, mezi sousedy. Ukazuje jak věci z minulosti dokáží ovlivnit vaši budoucnost. A kromě toho se zde objeví pár vedlejších věcí, které ač se můžou zdát, že jsou zbytečné, tak mají mnoho společného.

Pokud tedy hledáte knihu, která není plná akce, plná krve a vražd, ale rádi si vychutnáte psychologii postav, tak sáhněte po této knize.


Město špíny Město špíny Hayley Scrivenor

Temná místa skrývají pravdu V městečku na odlehlém australském venkově zmizí dvanáctiletá Esther cestou ze školy domů. Místní komu­nitu její zmizení uvrhne do víru smut­ku a podezření. Během jara, nejtep­lejšího za posledních n... více


Komentáře (0)

Přidat komentář