Léto porušených pravidel

recenze

Léto porušených pravidel (2023) 3 z 5 / renulka16
Léto porušených pravidel

Meredith ztratila před osmnácti měsíci svou milovanou sestru Claire a uzavřela se před světem. Nyní přijíždí s rodiči na půvabný ostrov Marthas Vineyard na pravidelné velké rodinné setkání, tentokrát završené svatbou sestřenice. Krátce před odjezdem Meredith navíc opustil přítel, a ona je rozhodnutá věnovat se jen kamarádům a rodině.

Není nad to si v tomto sychravém počasí užít ještě trochu letního počasí a pohody, byť jen kouzlem knihy.
Léto porušených pravidel je přesně ten typ knihy, kde si právě výše uvedené užijete. Nechybí zde ani krásný letní románek. Ale v tomto příběhu nejde jen o to. Je zde zakomponovaná ztráta milované osoby a taky to, jaký dopad to vlastně na nás, jako pozůstalé má.
Možná by toto téma nebylo špatně zvolené, ale pro mě to nebylo vhodné téma na otevírání během svatby, kde se celý příběh vlastně odehrává.

Místo toho, aby si všichni užívali veselí a my jako čtenáři společně s nimi, tak jsme celkem dost často museli vzpomínat na Claire. Chápu, že je to pro všechny těžké téma, ale přece jen... No zkrátka se mi to tam úplně nehodilo...

Ale co mě nejvíc na tom všem bavilo byla jejich hra - Atentát. Ta mě okamžitě pohltila a měla jsem sto chutí se teleportovat a jít si ji zkusit se svatebními hosty. Perfektně vymyšlená hra na letní dny! A až někdy bude příležitost, určitě ji zkusíme praktikovat i u nás doma!

Jak jsem zmínila na začátku, nechybí zde ani romantická linka. Románek mezi hlavními aktéry je krátký, ale za to až silný. Kniha totiž vypráví příběh pouze v rozmezí jednoho týdne, takže si dovede představit, jak krátké to bylo. Ale co se rozhodně nedá upřít je to, že se mi jejich vztah líbil. Hodili se k sobě. Byli jak chybějící díly do skládačky a to se mi fakt líbilo!

Celkově hodnotím knihu spíše jako průměrnou, velmi čtivou, opravdu ideální já letní dny a nebo jako zpestření chladných dní. Jednoznačně zařazení jako YA je správné a myslím, že právě mladé dívky nejvíce Léto porušených pravidel, ocení.


Léto porušených pravidel Léto porušených pravidel K.L. Walther

Prosluněná letní romance inspirovaná písněmi Taylor Swift. Meredith ztratila před osmnácti měsíci svou milovanou sestru Claire a uzavřela se před světem. Nyní přijíždí s rodiči na půvabný ostrov Martha’s Vineyard na pravidelné ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář