Jsme nevyhnutelní - parádní popkulturní Feel good

recenze

Jsme nevyhnutelní (2023) 4 z 5 / andulka1406
Jsme nevyhnutelní

Jsme nevyhnutelní je čtvrtá knížka ze série Navždycky. Tentokrát je hlavní ústřední dvojicí Harper a Travis. Travis mi z hlavních kluků přišel asi nejvíc fajn. Děj je super, odehrává se okolo hudby a kapely. Já jsem vždycky milovala hudbu a chození na koncerty, takže téma mi bylo blízké. Velmi milá postava je i Izzy, která je na vozíčku a hodně času tráví u LOLka. Byla to moje oblíbená postava. Taky se tu setkáváme s Avou, Mei i Charlee z minulých knížek. Děj není nijak složitý, postavy nejsou propracované nijak do hloubky, ale to ničemu nevadí. Jen mi občas nedávalo něco smysl. Např. Charlee je defacto slavná, sledují ji statisíce odběratelů, ale letenku ji musí platit Harper. Travis a Harper spolu chodili a nyní se opět setkávají díky tomu, že jsou spolu v kapele. Jejich city ještě úplně nevychladly, ale v kapele nejsou vztahy mezi členy povoleny.
Vyzdvihla bych opravdu nádhernou grafickou stránku knihy. Chaty, obrázky, stories - to na téhle sérii miluju, krásně vás to hodí do Feel good nálady. Skvělé jsou i Cosplaye, které má na starosti Tessa Carter. Jste tak postavám vždy mnohem blíže. Je sice originální, že má kniha bezpatkové písmo, ale občas se to trochu hůře čte.
Knížky ze série Navždycky mě vždycky na něco přivedou první díl třeba na film Největší showman, ze kterého se stal můj top film. Tady jsem si taky vyhledala třeba youtubera nebo nějaké písničky. To mě opravdu bavilo.
Samozřejmě je tu spousta popkulturních hlášek, to zbožňuju. Trochu jich ubylo, což je dobře, takhle mi to přišlo akorát. V tomhle dílu je hlavním bodem popkultury Marvel, ale setkáme se tu i s jinými, jako třeba GOT, Stranger Things, Top Gun prostě super.
Knížka mě moc bavila, pokud si chcete odpočinout a přečíst si něco nenáročného, tak doporučuji.
Za knihu moc děkuji @humbook , @humbook_blogeri

Komentáře (0)

Přidat komentář