Jednoduše KAiF

recenze

KAIF: O stopování, kalašnikovech a japonském pornu (2021) 5 z 5 / lucie4976
KAIF: O stopování, kalašnikovech a japonském pornu

Toto opravdu není klasický cestopis. Anotace knihy uvádí vše podstatné a sedí perfektně. Opakovala bych se, takže přiložím jen zcela osobní dojem a pocit z knihy, na kterou jsem se dlouho těšila a která naprosto předčila mé očekávání. Hned po vybalení mne nadchla obálka, tloušťka, velikost, členění kapitol, velikost písma, řádkování, proložení autentickými fotografiemi a spoustu dalších detailů, které dělají knihu, dobrou knihou. Už po přečtení prvních kapitol se budete těšit, že si ji po nějaké době vezmete znovu do ruky a přečtete podruhé. Je to cestopis, který budete chtít mít doma ve své sbírce, takže na nějaké půjčování zapomeňte :-)
Autorův osobitý způsob vyprávění, sarkasmus, ironie, nadhled, ale také zjevná pokora a láska k životu, přírodě, lidem a různým kulturám vás okouzlí a bude bavit. Autor vás nechá nahlédnout do svého života, ale také do života obyčejných i neobyčejných lidí po celé planetě. Často snad až na hraně života riskuje a vy se o něj budete bát, ale zároveň ho povzbuzovat do další cesty. Budete tajit dech nad krásami nejen Gruzie. Ještě častěji se ale budete uculovat nebo smát na celé kolo nad bizarnostmi života. Mnohdy budete mít chuť si jeho slova nebo celé věty podtrhnout. :-)
Bavily mne takové maličkosti, jako sledovat autora, jak postupně zarůstá vousem, nebo fotodokumentace lidí, kteří mu na jeho zvednutý, někdy i nezvednutý palec, zastavili a dali tak jednotlivým příběhům tvář.
Kniha se čte opravdu velmi dobře a rychle, obohatí vás nejen na duši a rozhodně se nebudete nudit.
Kdybych se přeci jen snažila najít nějaký minusový bod, byla by to obava, jak na knihu budou reagovat starší a konzervativnější čtenáři. Tuto obavu ale rozprášili rodiče a jiní známí (60+), kteří byli stejně nadšení jako já.
Jedním slovem, je to prostě KAIF! O stopování, kalašnikovech a Japonském pornu :-)
Závěrem bych ocenila nejen autora, ale také celý tým, který s knihou pomohl od editora, po nakladatele. Tohle byla slušná práce!!! Pět hvězd!

Komentáře (0)

Přidat komentář