Hraniční doba: nahlédnutí a naděje s Dirkiem de Wachterem

recenze

Hraniční doba - Konec normálních časů? (2023) / actavis
Hraniční doba - Konec normálních časů?

Dirk de Wachter, renomovaný psychiatričtí autor, ve svém díle "Hraniční doba - Konec normálních časů?" podává kritický pohled na současnou společnost skrze hledisko hraniční poruchy osobnosti. Autor pečlivě analyzuje diagnostická kritéria této psychické poruchy a reflektuje nad tím, jak se projevuje nejen u pacientů s touto diagnózou, ale i v širším kontextu běžných jedinců ve společnosti.

De Wachter nevyhýbá se otázkám týkajícím se nestabilních vztahů, narušené identity, impulzivity, ztráty smyslu a pocity prázdnoty, a ukazuje, jak tyto faktory odrážejí moderní honbu za svobodou, slastí a úspěchem. Kniha tak funguje jako diagnostický průvodce, kde autor nabízí čtenářům hluboké zamyšlení nad tím, jaké psychické výzvy přináší současná doba.

V závěrech knihy De Wachter nepropadá beznaději, ale naopak naznačuje perspektivu a naději. Autoři zdůrazňuje možnosti nalezení útěchy v umění, hledání smyslu života, a především v kvalitních mezilidských vztazích. Tato pozitivní závěrečná část dodává knize rozměr praktických návodů pro osobní a duševní rozvoj.

"Hraniční doba - Konec normálních časů?" se v Belgii a Nizozemsku stala bestsellerem, což svědčí nejen o autorově odborném přístupu, ale také o jeho schopnosti komunikovat komplexní myšlenky s širokou veřejností. Celkově je kniha považována za významný příspěvek k diskuzi o duševním zdraví a jeho vztahu k aktuálním společenským trendům.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Hraniční doba - Konec normálních časů? Hraniční doba - Konec normálních časů? Dirk de Wachter

V každé době existuje nějaká populární diagnóza. Bezesporu to má vztah k tomu, co je ve společnosti důležité. Jaká je podle autora psychiatrická porucha naší doby? Hraniční porucha osobnosti. Dirk de Wachter věnuje u každého diagn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář