Fantasy s romantikou

recenze

V znamení rubína (2022) 4 z 5 / bradovav
V znamení rubína

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 3,5*

@venupress #spoluprace

Říkám to pořád všem českým čtenářům, že číst slovenské autory vám otevírá nový svět a v případě @majka_danihelova_autorka doslova. Svět, který existuje paralelně s naším je čtenáři blízký a zároveň je exoticky tajemný.

Hlavní hrdinka Meggie je jako já, ty či tvá kamarádka. Jen prostě jeden z jejích rodičů nepocházel z našeho světa, ale z toho druhého plného tajemna a fantazie. Je krásná, hubatá a díky svým kořenům umí léčit nemocné. Tento dar je jí zároveň i prokletím a několikrát díky němu stojí na pokraji své smrti. Ona tedy také zemře, ale pak zase oživne.

Je to mladá žena, kterou neminou problémy s láskou a muži. Jasně zamiluje se do prince, stane se princeznou a pokud nezemřeli… kdepak to je pohádka, v tomto světě není Meggie žádnou něžnou květinkou, která čeká na záchranu od prince, to ona zachrání jeho! Jak, proč s jestli jí poděkuje musíte zjistit už sami.

Mě se příběh moc líbil. Fantasy čtení obvykle nevyhledávám, ale zde mě oslovila obálka knihy. První polovina knihy pro mě nebyla jednoduchá, ponořit se do světa tajemna je pro mě vždy těžké. @majka_danihelova_autorka vše vykresluje tak barvitě, že naopak v druhé části knihy jsem měla chuť sama vyrazit na fialové monstrum. Ve chvíli, kdy se v knize začaly objevovat romantické linky, které ovšem nenarušily fantasy část - knize jsem propadla a nechtěla jít spát, dokud nezjistím jak to vše dopadne.

No, tak jsem dočetla a teď jen prosím @majka_danihelova_autorka, aby co nejdříve napsala třetí díl.

Celkové hodnocení: 4* z 5*


V znamení rubína V znamení rubína Majka Danihelová

Meggie sa po troch dňoch od udalostí na krvavom večierku preberie z mŕtvych. Kým niektorí to pokladajú za zázrak, ona sa horko-ťažko vyrovnáva s následkami smrti a s problémami spojenými s jej odhalením. Spolu s Liou a Torim musia... více


Komentáře (0)

Přidat komentář