Dvůr temnoty

recenze

Dvůr temnoty (2022) 5 z 5 / EvikU.
Dvůr temnoty

Další skvělá fantasy, která se mi připletla do cesty. Mám moc ráda fantasy svět, pohádky pro dospělé. Svět temnoty je v knize krásně vymyšlený. Zajímavý pohled na odboj ve který vedla Johančina rodina.

Johanka byla velmi svérázná a odvážná. Malinko mi vadilo, že jí až moc všechno vycházelo. Jasně, byl tam občas zádrhel, že to vypadalo, že to všechno spadne, vše bude vyzrazeno. Ale zázračně ze všeho vybruslila. I tak je kniha napínavá a promyšlená.

Další postavy se kterými se potkala krásně doplnily příběh. Nevynechala bych ani jednu. Hodně se mi zamlouval Tristan, ale i vampír Alex. Z dívčích postav si mě získala Naoko a Poppy.

Konec mě šokoval. Poslední třetina knihy nejde odložit. Zaručuji Vám, že ji ke konci nedáte z ruky. Probíhají čtyři soutěže o Králův doušek krve, který vítězi dodá sílu a zdraví. Vyhraje jedna dívka a jeden chlapec.

Celkově je kniha psaná svižným tempem a čte se opravdu dobře. Dokonce se mi nechtělo přestat. Velmi pěkný únik do světa upírů, neživých, ghulů… Co musím na knize vyzdvihnout jsou její doplňující ilustrace. Mapa, jídelníček, rozdělení stavů ve společnosti,… knihu určitě doporučuji a já si nenechám ujít druhý díl.


Dvůr temnoty Dvůr temnoty Victor Dixen

,,Ve Versailles se rozvineš jako exotická květina. Vampýři v paláci šílí po všem, co není všední. Ale pozor: Dvůr Temnoty má svá pravidla, své smrtící nástrahy, a i za tu sebemenší chybu se platí krví…“ V roce Spásy 1715 se Krá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář