Dobrodružná cesta pro děti i dospělé

recenze

Kronika lesa: Případ ztracených ježků (2023) 5 z 5 / PepaKouc
Kronika lesa: Případ ztracených ježků

Tohle je úžasná, dobrodružná cesta pro každého, kdo touží po příběhu plném milého napětí, záhad, humoru i báječného vyprávění. Kniha Kronika lesa: Případ ztracených ježků od autora Martina Máje a ilustrátorky Bianky Török je krásné vyprávění, že největší hrdinové se mohou skrývat i v těch nejméně očekávaných postavách.

Autor vás vtáhne do světa plného bystrých a zábavných postav, ale také tajemství a dobrodružství. Hlavním hrdinou je slepý krtek, který bojuje se svými obavami z podzemí, zatímco rozjíždí svou kariéru soukromého detektiva.

Pomalu se proměňuje v hrdinu, který se nebojí následovat své instinkty a vydává se na dobrodružné pátrání cestu. A i když se může zdát, že lesní společenství není zrovna místem pro vyšetřování záhad, autorem nás přesvědčí o pravém opaku.

Ilustrace od Bianky Török dodávají knize zcela unikátní atmosféru, která dokonale doplňuje atmosféru lesa a prostředí, ve kterém se děj odehrává. Navozují neodolatelný pocit a spolu s příběhem vytvářejí svět, do kterého se můžete ztratit až do poslední stránky.

Je to skvělá kniha pro děti od šesti let, ale nejen pro ně. Tato moderní, zábavná a dobrodružná kniha je pro mladé čtenáře, ale i já se ponořil do tohodle pohádkově napínavého příběhu a zhltnul ho za jeden večer. Autor je však liška podšitá, protože si ponechal dostatek prostoru pro pokračování, které nyní již netrpělivě vyhlížím.

Kniha zaručuje příjemný čtenářský zážitek. Příběh je laskavý, humorný, napínavý a zároveň opravdový ve své lehkosti. Kronika lesa: Případ ztracených ježků je perfektní pohádka moderní doby, která v sobě nese vše krásné a hladivé z tradičních pohádek a zároveň tomu dává punc moderního stylu, u kterého se budete bavit od začátku až do konce.

Komentáře (0)

Přidat komentář