Detektivka s přidanou hodnotou

recenze

Hanojské přízraky (2023) 5 z 5 / ivonaVmkU
Hanojské přízraky

Napínavá detektivka, která pootevírá dveře do tajemného prostředí vietnamské komunity, zahraniční politiky, či pašeráckých gangů. Setkávají se tam politici a gansteři, Vietnamci a Romové, a nechybí samozřejmě krásné a atraktivní ženy. Autor čtenáře zavádí z Prahy, přes JAR až do Vietnamu.
Téma velice zajímavé, až mi bylo líto, že se do románu nedostalo více detailů právě o Vietnamu, o historii a přítomnosti vietnamské komunity.
Román je napsaný čtivým jazykem a má spád. Druhou polovinu jsem přečetla skoro na jeden zátah (a lámala si hlavu, jak asi autor ty dílky příbehu nakonec poskládá dohromady), a když jsem pak koukla na budík, zjistila, že jsou tři ráno, což se mi už dávno u knížky nestalo.
Přestože tematika románu je spíše temná a neveselá, nechybí v něm humorné situace a slovní hříčky. Třeba bulvární deník "Hrom" mě hodně pobavil:-). Dialogy jsou napsané velmi dobře, připadaly mi opravdu ze života.
Takže stručně řečeno, román jistě zaujme, pobaví, překvapí, a na závěr ve vás pravděpodobně zanechá nějaké otázky.


Hanojské přízraky Hanojské přízraky Lukáš Pokorný

Miloš Fendrych má vše, po čem kdy toužil: peníze, za které si může koupit, co se mu zrovna zlíbí, spoustu vlivných známých mezi politiky i podnikateli, a tudíž také obrovskou moc. K tomu všemu mu až doteď přálo štěstí: z průšvihů ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář