Connie na útěku

recenze

Manželka na útěku (2023) 3 z 5 / renulka16
Manželka na útěku

Connie už má svého nudného života plné zuby. Pečuje o domácnost, hlídá vnoučata, dělá taxikářku manželovi a při tom všem se cítí nenaplněná a přehlížená. Jednoho dne pohár trpělivosti přeteče, Connie se sbalí a ve svém otlučeném Fordu vyrazí z jihu Anglie na sever až do Skotska. Nečekaná dobrodružství jí pomohou objevit, po čem skutečně touží, a Connie stojí před rozhodnutím, zda se vůbec vrátit.

Ideální oddechovka na léto, u které nemusíte přemýšlet? Yes, volte Manželku na útěku, víc od toho totiž nedostanete...

Z této knihy jsem nebyla vyloženě nadšená, ale vlastně ani zklamaná. Sledujeme zde vlastně takivy Conniin road-trip po tom, co jí doma už po X letech manželství přestane bavit.
Cestou se vždy seznámí s novými, zajímavými lidmi, prožije s nimi opravdu divoká dobrodružství, která byste od dámy v jejím věku nečekaly, někdy mi to přišlo tedy až moc, ale budiž, taky navštíví stará známá místa a přátele, které roky neviděla...všem vykládá svůj příběh, proč je zrovna tam a ne doma, jestli je vdaná, rozvedená nebo jaký vlastně důvod je za tím, proč je na "útěku"...

Kromě Conniina vyprávění si v knize můžeme přečíst maily, které je během cestování chodí od jejích dětí a manžela, což je vlastně fajn zpestření.

Nejde zde vlastně bůhví jak zajímavý děj, celou dobu vlastně čekáme na to, jak se Connie rozhodne. Nebudu lhát, ale objevil se v závěru knihy docela zajímavý zvrat, který mě překvapil/pobavil.

Nebylo to špatné čtení, jen doporučuji od knihy čekat spíše odpočinkové čtení. Na druhou stranu, co jsem pochopila, má být ještě pokračování s Connie, tak si další knihu určitě ráda přečtu, abych věděla, jak se její život dále posunul.

Komentáře (0)

Přidat komentář