Chudák Helen

recenze

Světlo v temnotách (2021) 3 z 5 / bradovav
Světlo v temnotách

Obálka: 5*
Pod obálkou: -
Hlavní postava: 2*
Děj: 4*

Předem bych chtěla poděkovat @kate3003_with_book za možnost zúčastnit se její štafety.

Kniha vypráví příběh, který se odehrává za druhé světové války a který se doopravdy stal.

Příběh nám vypráví o Fusi, která díky zvěrstvům, které se páchaly musela rychle dospět a zaujmout své místo a svůj postoj v dané době. Hlavní hrdinka mi bohužel nebyla sympatická. Vím, že jde o hrdinku, která rozhodně musela mít kuráž a odvahu schovat u sebe židy i pod pohrůžkou vlastní smrti. Celou dobu mi ovšem vadilo, že její vlastní sestra pro ni nebyla prioritou, nebyla pro ni tou nejdůležitější osobou, kterou musí ochránit a zachránit. Několikrát sama vyjmenovala své priority a sestru neumístila v první trojici.

Jak jsem si neoblíbila Fusi, tak naopak její mladší sestru Helenu moc. Vzala bych si ji domů, pečovala o ní a milovala ji.

Jak sestry dokázaly zachránit 13 životů? Jakými úskalími si musely během toho projít? To už musíte zjistit sami a věřte, že ten příběh stojí za to, opět poodhalí, jak těžká tato doba pro lidi byla a jakou roli i v takové době hrála láska.

Celkové hodnocení: 3,75 * z 5*


Světlo v temnotách Světlo v temnotách Sharon Cameron

Jedno zaklepání na dveře změní řadu životů. Historický román podle skutečného příběhu. Je rok 1943 a Stefania Podgórská pracuje pro rodinu Diamantových v polském Přemyšlu. Po vpádu německé armády do města jsou Diamantovi donuc... více


Komentáře (0)

Přidat komentář