21. Narozeniny

recenze

21. narozeniny (2023) 4 z 5 / renulka16
21. narozeniny

Když zmizí mladá žena i s malou dcerkou, oči všech se upřou na jejího manžela Lucase. Ten tvrdí, že pouze odešla z domova, ale děsivý důkaz změní pátrání po pohřešovaných ve vyšetřování zločinu. Reportérka Cindy Thomasová zjistí znepokojivé věci, a pokud je na tom, co policie tvrdí o Lucasovi, alespoň špetka pravdy, není žádná žena v Kalifornii v bezpečí.

S panem Pattersonem jsem se poprvé setkala začátkem minulého roku s knihou Začni se ptát a mám-li být upřímná, s knihou jsem bojovala od začátku až do konce a chtěla to během čtení vzdát. Proto jsem byla přesvědčena, že jeho knihy už nikdy. Ale stále mi vrtalo hlavou, jakto že se jedná o nejprodávanějšího autora u tohoto nakladatelství?
Když pak přišla kniha 21. narozeniny a mě zaujala svou anotací, řekla jsem si, že tomu dám šanci.

Kniha 21. narozeniny sice možná nebyla úplně nejlepší volba z pohledu série, neboť jak už začátek názvu napovídá, jedná se o 21. díl série Ženský vyšetřovací klub.
Ovšem to ničemu nevadí, autor nás hezky nenuceným způsobem seznámí s tím nejdůležitějším a hezky se díky tomu orientuje v postavách.

Neřekla bych, že se jedná o nějaký akcí nadupaný thriller, ale na večerní čtení, kdy nechcete číst příběhy plný morbidních scén, aby vás nepronásledovaly noční můry, věřím, že tato kniha (respektive celá série) je nejlepší volbou.

Za mě je to hezky napsaný, celkem poklidný příběh, ne až tolik předvídatelný. Četl se mi skvěle a přečetla jsem jej na jeden zátah.

Co mě nejvíc však na tom všem baví je, jaký má Patterson systém ve vymýšlení názvu pro jednotlivé díly celé série.

Doporučuji určitě všem.

Komentáře (0)

Přidat komentář