Ztráty a nálezy přehled

Ztráty a nálezy https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243056/bmid_ztraty-a-nalezy-243056.jpg 3 220 220

Millie je sedmiletá holčička se zrzavými kudrnami a červenými gumáky. Vede si seznam mrtvých tvorů, na němž kromě pavouka a sousedovic kočky figuruje také babička a brzy na něm přibyde i tatínek. Jednoho dne ji ovšem maminka zanechá samotnou pod stojanem s obrovitánskými spoďárami v místním obchodním domě a už se nevrátí. Dvaaosmdesátiletá Agatha Pantha nevyšla od smrti manžela z domu a s nikým nepromluvila. Prázdnotu ve svém životě vyplňuje pořváváním po kolemjdoucích, sledováním nevyladěné televize a svým na minutu přesným denním rozvrhem. Tedy až do toho osudného dne, kdy si v protějším domě všimne osamělé holčičky. Písař Karl kdysi špičkami prstů vyťukával milostné dopisy na ženinu sametovou kůži. Dnes ovšem sedí v domově důchodců a moc dobře ví, že musí najít způsob, jak začít znovu žít. A tak odsud v náhlém radostném popudu uprchne. ´ Náhoda svede tyto tři dohromady. Společně se vydávají na cestu přes půlku Austrálie, aby našli Milliinu maminku a v konečném důsledku zjistili, že i mladí mohou být moudří, že stáří nerovná se smrti a že klíčem ke šťastnému životu by mohlo být i občasné porušení pravidel. Pro čtenáře knih Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, Podivný případ se psem, Projekt manželka a Nepravděpodobná pouť Harolda Freye.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztráty a nálezy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (54)

Zlatinka.Emilly
14.06.2023 3 z 5

Kdybych knihu odložila při přečtené padesáté stránce, tak jak jsem měla v úmyslu, udělala bych dobře; nic zajímavého jsem se nedozvěděla tím, že jsem ji nakonec dočetla. Prostě bláznivé, hloupé, i když je fakt, že jednou jsem se zasmála.

lencin
29.09.2020 3 z 5

Malá holčička Millie, stará paní Agatha a Písař Karel.
Hezké, ale něco mi na té knize drhlo.
(2015)


sporran
28.07.2020 3 z 5

Kniha spíše pocitového rázu. Nijak zvlášť zásadní zápletka, příběh, ale spíš takové složení situací a okolností laděných podle tří různých typů lidí a s tím spojených myšlenek, zápletek. Hnané více do extrému. Myslím, že u všech je určité duševní postižení. Nicméně zajímalo by mě, co se stalo s maminkou, doufala jsem, že se to na konci dozvím, ale skončilo to americkým happy endem, který byl opravdu dost neskutečný. Do knížky jsem se opravdu začetla a nechala se jí prostupovat, ale světový bestseller... no to tedy nevím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Velký knižní čtvrtek

18.03.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztráty a nálezy v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených325x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených19x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst133x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech1x