Unie ve zbrani přehled

Unie ve zbrani https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22451/regiment-unie-ve-zbrani-22451.jpg 4 23 23

Ztracený regiment série

1. díl >

První kniha série Ztracený regiment. Když plukovník Andrew Keane z armády Unie vede své vojáky v modrých kabátech na palubu dopravní lodi, nemá tušení, že místem přistání nebude ani Sever, ani Jih, ale jiný svět, kde lidé nejsou svobodní. Bouře Keanův pluk vrhne do časoprostorového zakřivení a loď ztroskotá na cizí planetě, kde vládnou mimozemšťané, pro něž jsou všichni lidé jen dobytek, chovaný pro jídlo. Přeložila Dana Krejčová.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , Klub Julese Vernea
Originální název:

Rally Cry , 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Unie ve zbrani. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

WeeWar
19.04.2017 5 z 5

Perfekto! Válka světů 2 a lepší.

Yankees (unionisté-demokraté) z doby občanské války se zkrze časoprostorovou bránu, stejně jako tisíce jiných lidí v průběhu tísíců let před nimi, ocitnou ve světě, kde jsou lidé bráni jen jako dobytek na maso pro původní obyvatele. Ti mají lidský mozek nejraději teplý, nejlépe za živa, protože to jsou gurmeti a trocha toho dobytčího řevu u hodovního stolu k tomu prostě patří.

Ale nebyli by to správní Amíci s jejich vírou v ozbrojenou obranu a vývoz demokracie, kdyby ten skvělě fungující ekosystém nezbořili:D

Kniha má, myslím si, dost filozoficko politických přesahů, které druhý díl ještě prohlubuje: Otroctví aneb otrokář je otrokem otroka, síla a křehkost demokracie, kapitalismus a jeho nešvary, ale vzbuzuje u mne i nepříjemné otázky na téma jak se bezohledně/nevědomě chováme ke zvířatům, které si po kouskách nosíme z pultů supermarketů, ale strašně nás pohoršuje, že Číňan žere psa, atd atd.

PS: Mel Gibson tohle asi nečetl, kdyby jo, netočil by Apocalypto, ale vyřádil se na tomhle.

vic11
25.08.2011 5 z 5

Velmi zajímavý sci-fi román, ukazuje střed dvou rozdílných kultur a problémy vyplývající z vzájemných rozdílů. Přidejte k tomu i pár velkých chlupatých mimozemštanů a musí vám vzniknout věc hodná pozornosti.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Unie ve zbrani v seznamech

v Přečtených36x
v Doporučených5x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

William R. Forstchen
americká, 1950
2012  85%Vteřinu poté
1998  72%1945
2018  73%Rok poté
2003  85%Čestný nepřítel
1996  86%Aréna