Ztraceni přehled

Ztraceni https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484705/bmid_ztraceni-vZg-484705.jpg 4 168 168

Anglie, 1917 Stella Marchamová se těžce vyrovnává se smrtí svého snoubence, takže vítá příležitost zůstat se svou těhotnou sestrou Madeleine na impozantním venkovském sídle jejího manžela v Greyswicku – ale jakmile dorazí, zjišťuje, že dům skrývá jistá tajemství a její sestru svírá strach a podezření. Netrvá dlouho a podivné události začnou trápit i Stellu – slýchá v noci dětský pláč nebo cupitání na schodech. A jak se četnost událostí zvyšuje, začne se Stella zajímat o tragickou historii domu. S pomocí zraněného válečného veterána a své „zvláštně nadané“ služebné se pustí do odhalování temných a strašlivých tajemství Greyswicku – naslouchajíc šepotu mrtvých z druhé strany… V klasickém díle ze žánru Ženy v černém splétá Anita Frank kouzelný debut rodinné tragédie, ztráty a vykoupení.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

The Lost Ones , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztraceni. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (54)

jitka7326
06.02.2024 3 z 5

Příjemná duchařina

Deia
25.01.2024 4 z 5

Príbeh ma celkom milo prekvapil, aj keď vyložene horor, ako to sľubuje obálka, to nie je. Ako áno, sú tam nejaký duchovia, nejaké strašenie, ale zas nič, z čoho by mal človek zimomriavky, skôr je to riešenie zaujímavej záhady. Ale ináč je príbeh napísaný krásne, vychutnávala som si každú vetu. Len ma potom začalo rozčuľovať, že hlavným postavám tak dlho trvalo prísť na to, čo sa v dome stalo a čo bolo viac-menej jasné hneď po tom, ako jedna z postáv mala istú víziu. Ale páchateľa daných činov, kvôli ktorým v dome straší, som neodhadla, aj keď nejaké podozrenie som mala. A taktiež ku koncu sa mi to zdalo jemne rozťahané, v tom vyvrcholení toho podľa mňa stačilo menej. Ale až na tieto malé výhrady som si to naozaj vychutnala, celé do dobové spracovanie, vsuvky o vojne a aj keď ma tam mnohé veci hnevali, napríklad postoj k ženám, ale to k danej dobe, bohužiaľ, patrilo. Dúfam, že sa dočkáme ešte ďalších kníh od autorky, pretože táto sa mi naozaj páčila.


Arev122
30.11.2023 3 z 5

Čtení románu mě trochu připadalo jako červená knihovna s detektivní a duchařskou zápletkou. Po první půli jsem ji chtěla odložit , ale nakonec to dostalo spád a napětí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (17. týden)

25.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztraceni v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených195x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených11x
v Knihotéce216x
v Chystám se číst168x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech4x