Ztracen v džungli přehled

Ztracen v džungli
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113515/bmid_ztracen-v-dzungli-Vk7-113515.jpg 4 308 308

Strhující příběh podle skutečné události o dobrodružství, které se změnilo v boj o přežití. Mladý Izraelec Yossi se po ukončení armádní služby vydává za novými zážitky do Jižní Ameriky. V touze po opravdovém dobrodružství se rozhodne opustit běžné turistické trasy a společně se dvěma přáteli, jež si na tomto kontinentu našel, a rakouským průvodcem, který zde žije již řadu let, podniknout výpravu do džungle, za nádhernou přírodou a divokými kmeny, kterých se dosud nedotkla civilizace. Namáhavá, ale zpočátku zábavná expedice se však záhy zvrtne. Kvůli vzájemným neshodám se skupina rozdělí a po nešťastné nehodě na voru se Yossi ocitne docela sám v jednom z nejnebezpečnějších prostředí na světě. Bez nože, bez mapy nebo odpovídajícího výcviku si musí sám v džungli obstarat jídlo a přístřeší. Když mu v bouřlivém počasí začne uhnívat maso na chodidlech a on docela ztratí představu o tom, kde je, začíná pochybovat, jestli se ještě kdy vůbec vrátí zpátky…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Biografie a memoáry
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Lost in the Jungle


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracen v džungli. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (70)

LexaPlexa
18.06.2024 4 z 5

(SPOILER) Tahle kniha spoiluje sama sebe, pořád čekáte, kdy se někdo ztratí a když to začne být opravdu napínavé, příjde kapitola ZÁCHRANA následovaná kapitolou NÁVRAT DOMŮ. :D
Ale kniha mě bavila! Hlavní hrdinové jsou teda dost nesympatyčtí a přímo si o nějakou pohromu říkají. Jako jít na 6 týdnů do džungle s vybavením, které se rozpadá po 5 dnech? O rozhodnutí pokračovat po řece ani nemluvě.
Ale když vezmu v úvahu, že autor píše sám o sobě, tak klobouk dolů, za to, že se nebál ukázat i své horší stránky, chyby a špatná rozhodnutí.

Pak je tu taky ta frustrující věc s Marcusem a Karlem a to, že se nikdy nedozvíme, co se s nimi stalo. Jako vážně byl Karl tak neschopný? Nebo to bylo promyšlené a měl nějaký plán, který nevyšel? Nebo vyšel? A co z toho měl?!

veronika4001
17.06.2024 5 z 5

(SPOILER) Kratší výpravný román.
Když jsem četla, příběh byl jako promítaný film, který jsem ale předem neviděla. Možná se na něj podívám, abych mohla srovnávat.
Mochileros.
Výlet do džungle.
Šli pěšky a pluli vpřed, poté se vrátili a zase šli pěšky dál, chvíli pluli, uvažovali, zda se vrátit, někdy se rozdělili po dvou, někdy šli a pluli tři, čtvrtý se k nim přidal, zase rozmýšleli, zda pokračovat nebo se vrátit a nakonec se rozdělili po dvou s tím, že dva budou pokračovat a dva se vrátí.
Očekávala jsem více popisu přírody v džungli, zatímco vypravěč ve svém vědomí řešil, kdo s kým vychází a nevychází. Když se ale do příběhu zahryznete, zjistíte, že je to důležité (a možná by vás to provázelo taky).
Kevin a Yossi - ti putovali dál.
A pak byl ve většině příběhu jen Yossi.
Nic bych na příběhu neměnila. Byl úžasně napsán a já si ho plnými doušky užívala.
Jako film jsem si dokázala příběh představit, možná, že kniha byla pro tento účel napsána. Ať tak či onak, v knize to byl krásný příběh, hezky vykreslený, prožitý se všemi strastmi a se vším krásnem, co džungle poskytuje.
Dojít do cíle.
Přežít.
Překonat nástrahy.
Důležité jsou fantazie jako únik z reálného světa.
A víra v Boha.
Bohužel, na psychiku to nestačí, Yossi si začíná pomáhat jinak. Přichází o rozum, blouzní. Zavčas se ale napomene, zdravý rozum je smysluplné si ponechat.
Musí se dát dohromady.
Přes nehostinnost přírody a všeho živého a neživého to vyžaduje ohromnou psychickou sílu. Nedostává se odhodlání, ale musí.
Román je krásně napsán způsobem, aby si ho čtenář vychutnával, přestože namísto detailnějšího popisu přírody nastupuje velekrásný popis atmosféry, a to je pro tento účel víc.
Prožít to.


lucie8407
30.03.2024 5 z 5

Velmi poutavé vyprávění, strhující,už od začátku vás vtáhne do děje. Příběh jsem viděla i zfilmován, jsem ráda že jsem zvolila i písemnou formu, spousta situaci se do filmu nevešla a stojí za to se o nich dočíst.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracen v džungli v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených405x
ve Čtenářské výzvě48x
v Doporučených33x
v Knihotéce189x
v Chystám se číst201x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech1x