Zpověď a jiné nepříjemnosti přehled

Zpověď a jiné nepříjemnosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296532/mid_zpoved-a-jine-neprijemnosti-MVy-296532.jpg 4 17 17

Výbor více než sta povídek známého humoristy a satirika vychází k 20. výročí autorova úmrtí. Je uspořádán podle autorových poznámek a realizovaných souborů do těchto tematických celků: povídky nervózní, trapné, o zdraví, o penězích, o lásce, o lsti, o nezdarech, o lidech kulturních a příběhy podivuhodné.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpověď a jiné nepříjemnosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Sitting-Bull
23.10.2022 1 z 5

Knihu jsem dostala od dobrého přítele, který Zoščenka miluje a pěl na něj samou chválu, jak prý je to vtipná a satirická knížka. No, asi jen díky tomu jsem ji dočetla, jinak bych ji odložila již v první čtvrtině. Ano, něco jako pokus o humor tam byl, některé povídky byly dokonce vtipné a pobavila jsem se u nich, ale to bylo jak perla v moři balastu (tak dvě, tři?). Pokud máte rádi filmové Homolkovy, nebo Slunce, seno..., bude se vám Zoščenko líbit. Mně přijdou smutní (nebo spíš k pláči?) i Homolkovi, i Zoščenko.
Druhá věc, co mi strašně vadila, byl styl autorova psaní, kdy ve třech větách následujících po sobě, zopakoval stejnou informaci třikrát a v dalších třech větách postupoval stejně s druhou informací. Možná byl placený od slova a potřeboval povídky natáhnout, možná se mu to zdálo vtipné. Přišlo mi to jako role Luďka Soboty v těch typech filmů výše uvedených. Takže za mě Zoščenko už ne. Tu jednu hvězdičku dávám právě za ty dvě či tři perly, které v celé tlusté sbírce byly.

jprst
30.03.2019 4 z 5

Nenechte se odradit národností autora, ty povídky jsou opravdu dobré a hlavně výstižné v charakteristikách hrdinů jednotlivých povídek.


Corso
29.10.2018 4 z 5

Ked na nu natrafite v antikvariate, uz len kvoli obalke ju budete ignorovat. To su presne knihy po ktorych len preletite pohladom a okamzite ten vnem vytesnite :) Avsak chyba, toto je silny odvar humoru, a ak mate radi trochu specificky humor, okoreneny ruskym clovecenstom, budete sa bavit. Ja som si hned na prvych dvoch stranach tri krat uprskol. Su slabsie, su lepsie. Lenze niektore slovne spojenia vam v hlavach vykreslia take obrazky ze sa to niekedy neda. Davajte si tuto knihu po kvapkach, nezhltnite ju naraz, a budete sa bavit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zpověď a jiné nepříjemnosti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených20x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x