Život po životě přehled

Život po životě https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299766/bmid_zivot-po-zivote-xb8-299766.png 4 344 344

Americký lékař a spisovatel proslul po celém světě jako významný badatel a spisovatel, který se zaměřil na oblast „smrti“ a zážitků s ní spjatých. Co vlastně nás čeká po smrti? Náboženský pohled předpokládá určitou formu posmrtné existence, kdežto materialisté vycházejí z představy zející nicoty. Důkazy, jež by vyřešily nejspornější otázky lidské existence, však zatím nikdo nepředložil. Zvláštnímu zájmu se proto těší prožitky blízké smrti (NDE). Právě ty Raymond Moody intenzivně zkoumal a dokázal popsat charakteristické znaky, jež je provázejí. Jeho knihy se ihned po vydání v USA staly světovými bestsellery. Autor v nich shrnul vzpomínky těch, kteří přežili klinickou smrt, a došel k pozoruhodnému zjištění – vjemy při umírání bývají shodné a vesměs naznačují možnost jakési další cesty. Lze tato překvapivě přesvědčivá svědectví brát za doklad, že věřící právem očekávají přechod „na onen svět“? Raymond Moody nikomu nepředkládá hotové závěry, ale jeho strhující knihy otvírají prostor lidské naději.... celý text

Literatura světová Duchovní literatura New Age
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Life After Life , 1975


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život po životě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (56)

Ferda43
26.12.2023 5 z 5

Toto je jedna z knih, která mne hodně zasáhla a ovlivnila život. Věřím v energii a myslím, že je potřeba hledat různé úhly pohledu a nezavrhovat ty, s kterými se neztotožňujeme...

MarqueeMoon
23.10.2023 odpad!

Celou knihou sa v podstate tiahne rozprávanie o "duši",paradoxne táto kniha je jedna prázdna, bezduchá ničím neobohacujúca nuda a je úplne jedno aký mám na túto vec názor.
Aj keď je to pseudoveda a zbožné prianie zvrchovaných pánov tvorstva (ľudí) naprieč históriou a kultúrami, žiť po smrti navždy v príjemnej éterickej forme kdesi so svetelnými bytosťami v pokosených zahradách s exotickým ovocím a bez komaróv, stále k tejto téme pristupujem so štipkou pokory, lebo viem, že nič neviem. No tá tendenčnosť a nábožnosť, občas až trápnosť, čo z tých stránok presakuje ma vyrušuje. Niekedy je to aj úsmevné napríklad, keď ľudia, ktorích resuscitujú, ich duša zatiaľ pozoruje iných duchov- a tí vypadajú zmätene:O Ako vedia, že sú zmätení? Čo ak im len treba ísť na záchod alebo sú to démoni? Kresťan vidi Jezisa, Ind uvidi čo Višnua a fanusik komiksov Batmana? Je rok 2023 a neviem, či - ako navrhuje autor v závere - sa už vytvoril ten tím psychológov, filozofov, lekárov, kňazov atď, ktorý by skúmal tieto zážitky "dôkladnejšie a komplexnejšie", no myslím, že je to ako vysávať piesok na pláži - zbytočné. Vo veku asi 7-10 rokov som naplno prvý krat precítil nekonečnosť prázdnoty po smrti, ktorá je stále tou najpravdepodobnejšou možnosťou a keď som to zvládol do môjho narodenia, zvládnem to aj po smrti a žiadna barlička nie je potrebná. Ak ju niekto potrebuje a úprimne cíti a verí, je to dobré pre neho - ak je to intímna a úprimna záležitosť, kedy nepotrebuje podnikať misionársku činnosť otravnou alebo násilnou formou na iných.


Mikanadeta
27.07.2023 4 z 5

Toto téma mě hodně zajímá už pár let. Byla jsem ráda, když jsem na tuto knihu narazila a hned, jakmile byl čas, jsem ji začala číst. Je pro mě zajímavá, nejraději mám právě reálné zážitky lidí a to mi tato kniha splnila. Jen ke konci se mi hůře četla. Ale to nic nemění na tom, že jsem ráda za přečtení. Donutilo mě to zamyslet se nad svým životem a jak se chci ubírat dál.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život po životě v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených629x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených28x
v Knihotéce202x
v Chystám se číst181x
v Chci si koupit62x
v dalších seznamech4x