Žena na Měsíci přehled

Žena na Měsíci https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444746/mid_zena-na-mesici-bbY-444746.jpg 3 3 3

„Drahá! Chci Ti poděkovat, za to, že jsi mi umožnila zveřejnit Tvůj příběh tak, jak se nám oběma stal. Vím, jak moc jsi statečná. Je nesmírně těžké stanout nahá před těmi, kteří žijí stejný příběh a předstírají, že se nic neděje. Je třeba mluvit o tom, proč rozbité ženy propadají špatným návykům, sexuálním závislostem, proč rozbíjí své rodiny, ničí své děti a muže, proč odmítají pomoc, proč se utápějí ve strachu a temnotě. Je třeba mluvit o tom, kdo ty ženy rozbil. Je třeba mluvit o tom, co se děje za zdmi našich domovů. Ty ses vzepřela. Umožnila jsi mi napsat příběh osudové lásky bez okras, takový, jaký opravdu byl. Přesvědčila jsi mě, abych jej zveřejnil i s intimními detaily, které jsem chtěl vynechat. Chtěla jsi ženy a páry ve stejné situaci inspirovat, aby svá zranění z dětství a dospívání ukázali, aby se nebáli říct – jsem nemocná, potřebuji pomoci. Ukázala jsi, jak špatně se s takovými ženami žije a jak velmi trpí jejich okolí. Za to máš mou úctu, za to Tě velice obdivuji. Bez ohledu na to, jestli mi budeš dobrovolně předávat dcery, chci, abys věděla toto: jsi skvělá máma, skvělá žena, skvělá přítelkyně, když je v Tobě Slunce. To je však nyní zakryté Měsícem. Tvůj BVÚ“ Bohuslav Vaněk-Úvalský (BVÚ), český prozaik přichází s novou knihou, která se zcela vymyká jeho dosavadní tvorbě. Autor ve své otevřené zpovědi o ovládání člověka člověkem odhaluje tajemství žen, které vyrůstaly v „nelásce“ a sám na vlastní kůži ukazuje, co život s takovou bolavou a polámanou ženou obnáší. Strhující vyprávění má rysy erotického thrilleru. Vrcholí překvapivou pointou – tajemství je v amygdale, aktivovaném dračím mozku.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žena na Měsíci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

EvženOněgin
22.02.2021

Na rozdíl od Saomithry hlavní hrdince nerozumím vůbec. A tomu obstarožnímu seladonovi, hlavnímu hrdinovi, taky ne. Ale knížka to není špatná, snad trochu pornografická.

Saomithra
14.11.2020 5 z 5

Knížku jsem napoprvé přečetla jedním dechem a pěkně se mnou zamávala. Když jsem ji o pár týdnů později vzala do ruky podruhé, začala jsem přemýšlet, jestli vlastně i já nejsem svým způsobem rozbitá, bolavá a nemám v sobě temná místa. A najednou to, co jsem tolik odmítala, čemu jsem se bránila, kvůli čemu jsem knihu několikrát doslova zahodila, nebylo tak těžké chápat. A mně došlo — já té ženské vlastně rozumím! Já se v ní vidím! Zjištění, že nejsem jediná, co chodí po světě ublížená, zmatená a nespokojená sama se sebou, bylo osvobozující. Tahle knížka mi ukázala, že se svými stíny nemusíme bojovat sami, stydět se za ně a předstírat, že je vše v pořádku. Že bychom neměli tak rychle zavrhnout to, co se zprvu tváří jako naprosto nesprávné, nepřijatelné a zvrhlé. Protože ve skutečnosti v tom můžete nalézt kousek sebe. No, a proto jsem si tady vytvořila účet a píšu tenhle komentář, abych upozornila na skvělou knížku, které jsem se bála a nakonec mi pomohla změnit mnoho věcí.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Žena na Měsíci v seznamech

v Přečtených4x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst1x