Země Altairu přehled

Země Altairu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459776/bmid_zeme-altairu-EQr-459776.jpg 4 5 5

Země Altairu, příběh o lásce, naději a víře, o síle lidského odhodlání i lehkosti pochybení. Kniha, jež svůj děj vypráví pomocí fotografií, doprovázených psaným slovem. Kniha, kdy každá postava je tou hlavní a její náhled na realitu je střípkem k rozmanitému celku. Nečekejte superhrdiny. Těšte se na rozličná dobrodružství lidských příběhů vsazených do syrových podmínek království Altairu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Země Altairu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Marsí5
19.06.2021 3 z 5

Autorku znám díky jejím nádherným tématickým fotografiím (většinou z fantasy světa) :-)
Dokonce jsem věděla, že chystá knihu, jejíž úryvky zveřejňovala na svých facebookových stránkách, ale nakonec mě vydání v záplavě povinností minulo a upřímně jsem na ni úplně zapomněla.
Proto jsem byla velmi mile překvapena, když jsem na konečné dílo náhodně narazila v knihovně a po sepnutí všech potřebných obvodů mi konečně došlo, co vlastně držím v rukou :-D
Kniha vypráví jeden příběh krátkými úryvky jednotlivých postav. Ze začátku mi chvíli trvalo uvědomit si, že se postavy i opakují a děj se doplňuje z několika různých pohledů.
Formát knihy na mě působí spíše jako kronika a na nádherné fotografie vydržíte zírat i několik dlouhých minut :-)
Jediné, co mohla autorka trochu doladit, jsou dvoustránkové fotografie, kdy to hlavní vychází přesně na spoj mezi stránkami. Výsledek proto ztrácí část svého kouzla, což je velká škoda.
Celkově se jedná o dílo velké estetické hodnoty, i když příběh vám vydrží na jedno dvě odpočinkové odpoledne :-)

NEWLTY
27.01.2021 5 z 5

Je to dobrá kniha


Ereandil
05.01.2021 4 z 5

Ještě nikdy jsem neměla ze žádné knížky tak rozporuplné pocity jako z téhle. Dostala jsem totiž do ruky technicky úžasně zpracovanou knížku, které kromě několika desítek zbytečně prázdných stránek není co vytknout. Jakmile jsem přejela prsty přes luxusní obálku, věděla jsem, že to bude něco pozoruhodného. Fantasy mám přece ráda. V okamžiku, kdy jsem knížku prolistovala a prohlédla několik opravdu krásných fotografií, byla jsem si naprosto jistá, že to bude poklad, který mě musí zcela určitě ohromit po všech stránkách. A pak jsem knížku začala číst.

Kde začít? Překlepy se dějí a těch samotných tam moc není. Ale... Třeba takové přechodníky: -íc opravdu nefunguje ve všech osobách, jakkoli učeně a honosně tenhle tvar může znít. Čárky opravdu nepatří všude tam, kam se je Word snaží vecpat. Přívlastek volný a těsný jaksi není jen zlomyslnost lingvistů. Tempo vyprávění taky na mnoha místech drhlo (mám totiž tu smůlu, že když čtu, ozývá se mi text v hlavě včetně zvuků asociovaných se slovy, a tak jsem na tempo - délky vět a souvětí - opravdu citlivá). A ich forma mi také nepřipadala zvolená úplně šťastně, protože kapitoly jednotlivých postav byly psané prakticky stejným stylem.

Bohužel ani úspěšná kampaň nezaručí, že autor nenaletí nekompetentním korektorům. Je to v tomhle případě opravdu velká škoda.

Nechci končit negativně, protože knížka se mi opravdu líbila, jen prostě nic nedokázalo napravit mé rozčarování z textu, jehož kvalita tak ostře kontrastovala s luxusním provedením knížky. Některé detaily světa Altairu mi přišly naprosto geniální.

Pokud máte rádi romanticky zasněné fantasy příběhy o lásce a zbytečnosti války a užíváte si jejich atmosféru, určitě vám knížku doporučuju, ale s tím, že buď musíte mít nadání ignorovat nedokonalý text, anebo tu nedokonalost prostě nevidět, ať neuděláte tu samou chybu jako já.

Na základě jisté indicie tuším, že tohle nebude poslední díl, takže doufám, že se jeho textu dostane pozornosti, kterou si zaslouží, protože ty fotografie jsou opravdu skvělé.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Země Altairu v seznamech

v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

2020  88%Země Altairu
2023  100%Mama