Zelený děs přehled

Zelený děs https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250700/bmid_zeleny-des-250700.jpg 4 152 152

Kniha, představující klasiku romantického psychologického hororu, obsahuje pět sugestivně vyprávěných hororových příběhů, plných záhad a nadpřirozených úkazů: Zelený děs - Pronásledovatel - Soudce Harbottle - Pokoj v hostinci Dragon Volant – a v neposlední řadě Carmilla, příběh který je právem považován za jednu ze dvou nejslavnějších a nejoblíbenějších vampýrských knih vedle Stokerova Drákuli. Soubor pěti povídek o působení nadpřirozených sil, upírů a démonů na život člověka spatřil poprvé světlo světa v r. 1872 a sám autor tehdy stěží mohl tušit, že si právě touto knihou natrvalo zajistí čestné místo mezi klasiky žánru trochu nepřesně označovaného jako horor.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zelený děs. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

slawa.cap
06.05.2023 4 z 5

Poslouchal jsme jako audioknihu.
Před lety jsem vyposlechl Carmillu. Teď jsem se rozhodl že zabrousím trochu více do hloubky a i tu Carmillu si dám znovu. Krom první povídky jsem byl dost potěšen a hlavně Dragon Volant mě dost bavil.

Hanka_Bohmova
01.04.2023 3 z 5

Shodou okolností mi v poslední době přišel do rukou Démon od Lermontova a Jekyll a Hyde, což mě přivedlo na myšlenku zkoumat s dcerou v literatuře romantismus. Mezi autory, od nichž jsem zatím nic nečetla, patří i Sheridan Le Fanu. Jeho strašidlácké historky mě za srdce nechytily, ale pro didaktické účely je to výborný materiál. Akorát si dám pozor, abych po nocích k poradenství a ke studiu nepila zelený čaj. Nestojím o to, aby mě za pár let stalkoval nějaký oživlý paragraf :o)


Broukodrak
30.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Nejvíce se mi líbily povídky Carmilla a Pokoj v hostinci Dragon Volant, zbytek se mi nelíbil, jelikož byl sice mysteriózní a strašidelný, ale na konci oběť BUCH - zemře a končí povídka a já se nedozvím, proč nebo jak se to dělo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zelený děs v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených195x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených11x
v Knihotéce115x
v Chystám se číst48x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech5x